Популярний педіатр і телеведучий Євген Комаровський розповів про основні правила, які допоможуть застерегти дітей від травм під час відвідування льодової ковзанки.

У своєму Instagram-акаунті лікар пояснив: "За статистикою, 95% травм на ковзанці відбувається під час першого виходу на лід і зіткнення з іншими катаються". Що стосується форми одягу для дитини, то вона повинна бути максимально зручною, теплою і не сковувати рухи. Оптимальний варіант, на думку доктора Комаровського, – це термобілизна.

Візит на каток краще запланувати під час його мінімальної завантаженості. Вийшовши на лід потрібно стежити за напрямком руху інші катаються, щоб не рухатися проти загального потоку і створити собі зайвих труднощів.

Також Євген Комаровський порекомендував батькам, які не вміють триматися на ковзанах, не вчитися цьому разом з дітьми, а попередньо взяти кілька уроків у професіоналів. Крім того, дитину потрібно постійно тримати за руку і бути зосередженим на безпеці чада.

Важливо пояснити дитині, як потрібно правильно падати на льоду: "Згинаючи коліна, виставити руки вперед і в цей момент завалюватися на бік". Він акцентував увагу на тому, що подібний вид проведення часу вимагає відповідального підходу батьків. "Ніколи не приходите на ковзанку в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння» - зазначив Євген Олегович.

У коментарях до посту фоловери оцінили цінність і корисність порад одного з найвідоміших теледокторів:

Раніше "Нуѕег" писав про те, що доктор Комаровський розкрив секрет правильного чхання.

Також наш портал розповів про те, що доктор Комаровський назвав одну з найнебезпечніших каш.

Нагадуємо, що доктор Комаровський поділився цікавою інформацією про всім відомому продукті.