25 лютого православна церква відзначає день пам'яті преподобного Мартініана палестинського.

Мартініана називають приборкувачем блудних пристрастей, а тому саме його просять про захист від плотських спокус. Крім того, з давніх часів в цей день намагаються пам'ятати і дотримуватися прикмет, про які ви дізнаєтеся з цього матеріалу. Про це пише "Сьогодні".


Наприклад, сьогодні не найкращий день для розв'язання фінансових питань. Також не варто планувати великі покупки і брати гроші в борг. Вишивати або шити теж забороняється, оскільки із-за цього через деякий час може погіршитися зір.

У цей день слід поминати покійних, ставити свічки за упокій душі і ходити на кладовищі. Разом з тим можна сміливо зайнятися прибиранням будинку, що принесе вам щастя і успіх.

що потрібно зробити 26 лютого, а від чого варто утриматися, фото: 24 канал

Є й інші народні прикмети, завдяки яким можна передбачити погоду на майбутнє. Наприклад, якщо буде похмуро, то це до холодної весни, а сонячні промені до ясних днів, але і мороз при цьому не виключається.

Також 26 лютого святкується День неквапливості, а свої іменини відзначають Анна, Василь, Віра, Володимир, Євген, Зоя, Іван та Ірина. Не забудьте привітати рідних і близьких з їх святом.

Крім цього, в цей день народилися такі поважні особистості, як:


Зрозуміло, варто ще згадати і про важливі для історії події, які відбулися в цей день:


Раніше "Hyser" писав про те, що був опублікований календар вихідних і свят на березень.

Також наш портал повідомляв, що Кабмін затвердив нове свято в Україні.

Нагадуємо, як за народними прикметами передбачити погоду.