Існують продукти, які не поєднуються разом, а спільне їх вживання є небезпечним для здоров'я.

Фахівці розповіли, що одночасне вживання несумісних продуктів веде до розладів травлення, болю в області живота, почуття втоми та зниження толерантності до навантажень, пише "Вечірній Київ".

Часте вживання несумісних продуктів призводить до захворювання органів травлення.

Дієтологи назвали кілька найнебезпечніших поєднань продуктів. Перший серед них - це крохмалисті вуглеводи та м'ясо. У шлунку крохмалисті продукти починають ферментуватися в білков, тобто м`ясні, що піддаються процесам гниття.

Зелений чай з молоком або будь-які інші молочні продукти з чаєм. Речовина теафламін, яка присутня в чаї входить у взаємодію з молочним білком, утворюючи сполуки, які важко засвоюються організмом.

Фрукти з будь-якими стравами також несумісні. Фахівці радять їсти фрукти окремо в перервах між прийомами їжі. Виконуючи ці прості правила, можна запобігти виникненню гастрита, збільшення ваги, а також відчуття тяжкості в шлунку.

Фрукти та йогурт знаходяться в списку несумісних продуктів так, як кисломолочні бактерії вступають в реакцію з фруктозою та утворюють токсичні речовини.

Мед і гарячі страви або напої, а також мед в якості маринаду. Річ тому, що фруктоза, що входить до складу меду, при нагріванні вище 60°С трансформується в небезпечний для здоров'я отрута — оксиметилфурфурол, який є канцерогеном.

Вино та солодощі також краще не поєднувати через те, що алкоголь сприяє виробленню інсуліну. Під його впливом прості цукри, що знаходяться в солодощах, будуть трансформуватися в жири.

Газована вода і морозиво викликають збої в процесах травлення, викликаючи тривалі неприємні відчуття.

Кава та хлібобулочні вироби не сумісні при прийомі одночасно. Компоненти, що входять в каву, заважають нормальному засвоєнню вітамінів групи В.

Цукор і каша також краще їсти окремо. Крупи мають у своєму складі велику кількість крохмалю. Крохмаль в поєднанні з цукром підіймає рівень глюкози в крові в кілька разів.

Раніше Hyser писав про те, що які продукти роблять з чоловіка богатиря.

Також Hyser повідомляв, чому молочнокислі продукти небезпечно вживати перед сном.

Нагадаємо, що Як правильно підібрана дієта вплине на стан вашого шкірного покриву.