Доктор Комаровський розповів, чи можна приймати родичів у сезон ГРВІ

Пандемія коронавірусної інфекції змінила життя українців кардинально. Якщо багато людей проводили новорічні свята в компанії друзів або з родичами, то в цілях безпеки через пандемію коронавірусу багато хто залишився вдома. Доктор Комаровський відповів на важливе для багатьох батьків питання, чи варто обмежувати спілкування з родичами в сезон ГРВІ, щоб захистити дітей від хвороби. Відповідь на це питання опублікована в Instagram педіатра.

До лікаря Комаровського за порадою звернулася молода мама, яка боїться приймати свекруху вдома, щоб дитина не захворіла на ГРВІ.

За її словами, бабуся приїде на з'їзд консультантів, де зустрінеться з великою кількістю людей і може там заразитися. Тому, з метою безпеки жінка не хоче, щоб свекруха зупинялася у них, щоб дитина не захворіла.

Але доктор Комаровський вважає, що якщо дотримуватися правил, то більшість респіраторних вірусних інфекцій сильної небезпеки для здоров'я людини не представляють.

Щоб не було образ і сварок, доктор Комаровський радить все ж прийняти родичку, а малюка одягати по погоді. Також слід стежити за тим, щоб в приміщенні було прохолодно і вологе повітря.

Педіатр переконаний, що потенційний ризик зараження ГРВІ не повинен змінювати життя, особливо щодо спілкування з близькими людьми.

Комаровський радить більше гуляти сім'єю зі свекрухою по місту, а не сидіти вдома. Звичайно, варто дотримуватися правил профілактики ГРВІ.

Якщо вже дитина захворіла, потрібно давати більше пити та намагатися лікувати без використання ліків.

Раніше портал Hyser повідомляв, що Комаровський попередив українців про небезпеку повторного зараження на COVID-19. Він поділився порадами, Як убезпечити своє здоров'я.

Також ми писали, що педіатр розповів, що може означати такий симптом, як оніміння рук і головні болі. Виявилося, що ці симптоми проявляються при певній хворобі.

Нагадуємо, що днями в Україну очікується постачання перших доз вакцини від COVID-19. Глава МОЗ Максим Степанов спрогнозував, коли може з'явитися на комерційному ринку вакцина і скільки коштуватиме вакцинація.