Експерти розповіли, чому так небезпечно постійно пити кефір.

Багато людей звикли пити кефір у великих кількостях. Адже існує думка, що цей напій допомагає боротися із зайвою вагою. Але як запевняють лікарі, що кефір може завдати непоправної шкоди організму людини. Тому не варто з ним занадто часто захоплюватися, щоб не нашкодити своєму організму.

Особливо шкідливо пити низьковуглеводний кефір пізно ввечері. Хоча в багатьох дієтах є на це вказівка. Вважається, що так можна втамувати голод і при цьому не набрати зайвих кілограмів. Але насправді таке робити не можна.

По-перше, кефір можна пити не всім в будь-який час доби, не тільки на ніч. Про кісломолочке варто забути власникам гастриту і такого неприємного явища, як газоутворення. А, як відомо, вночі сповільнюються процеси в організмі, в тому числі і травні. Тому стакан кефіру може відгукнутися неприємними наслідками вранці.

Але якщо у людини немає ніяких проблем з шлунково-кишковим трактом, тоді не варто відмовитися від склянки кефіру на ніч. Але знову-таки не варто занадто захоплюватися з такою звичкою. Потрібно уважно стежити за своїм станом після випитого кефіру.

Крім того варто пам'ятати про те, що кефір може легко привести до головних болів і навіть мігрені в організмі людини. Напій багатий білком, на засвоєння якого потрібно багато часу, і організм не встигне відновитися за ніч.

Також кефір не варто пити після силових тренувань, коли м'язи максимально перевантажені. Тому що крепатура може тільки погіршитися. Варто завжди про це пам'ятати, щоб потім не було проблем.

Раніше Hyser писав про те, що лікарі пояснили, чому інфаркт стрімко "молодіє", тепер берегтися потрібно всім.

Також писали, що названі напої, які ефективно спалюють надлишковий жир в організмі.

Нагадаємо, що лікарі розповіли, який овоч найбільш корисний для організму людини за кількістю вітамінів.