Лікар дав цінні поради

За статистикою, саме від серцево-судинних захворювань найчастіше помирають українці. В останні роки почастішали випадки, коли у молодих людей раптово трапляється інфаркт. Медик назвав причину, чому інфаркт став "молодіти", інформує from-ua.com.

Ще більш сумні дані надає Всесвітня організація охорони здоров'я - 18 млн людей у всьому світі щорічно вмирають від хвороб серця. При цьому, медики запевняють, що в 80% випадків передчасні інфаркти можна було запобігти.

Лікар-кардіолог Юрій Конєв перерахував всі причини, чому таке захворювання стало частіше виникати у молодих людей.

Перша і головна причина - неправильне харчування. Не секрет, що молодь любить харчуватися фастфудом, а таку їжу складно назвати корисною.

Саме від нездорового харчування і виникають нерідко серцево-судинні захворювання. Кардіолог радить дотримуватися середземноморської дієти, оскільки вона є кращою профілактикою утворення атеросклерозу.

Лікар також радить стежити за тим, щоб людина в добу вживала в їжу як мінімум 400 грамів зелені, овочів і фруктів.

Також ще однією причиною виникнення інфаркту може стати малорухливий спосіб життя. З такою проблемою можна боротися щоденними зарядками або фізичними навантаженнями в спортзалі. Будь-який вид активності піде організму лише на користь. До того ж дотримання правильного харчування і регулярний спорт позбавлять від зайвих кіло.

Важливу роль ще й відіграє порушення режиму сну і відпочинку. Попри молодий вік, все ж слід виробити звичку лягати вчасно спати, адже організму потрібен повноцінний відпочинок.

Фахівці в один голос говорять про те, що не можна лягати спати і прокидатися в один і той же день. Це означає, що людина повинна засипати до 12 години ночі.

У нічний час якраз і відбувається вироблення "поганого" холестерину, який і є однією з причин появи атеросклерозу.

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі радять частіше налягати на ці 7 продуктів, щоб зміцнити судини і серцевий м'яз.

Також ми писали, що фахівці назвали просте блюдо, яке зміцнює серце.

Нагадуємо про те, що експерти порадили, скільки можна чашок кави пити в день для здоров'я серця.