Медики назвали три корисні властивості цього овоча

Залишаються лічені дні до настання календарної весни. Після довгих місяців холодів, снігу та морозу багатьом не вистачає вітамінів. Тому, як тільки в продаж надходять перші свіжі овочі, люди відразу ж намагаються налягати на такі продукти. Лікарі з'ясували, який же овоч є найкориснішим у весняний період, повідомляє i24.com.ua.

Повідомляється, що корисні якості цього овоча оцінили ще в Стародавньому Римі. Навіть молоді пагони цього делікатесу дуже корисні.

Одним з перших весняних овочів є спаржа. Її перші плоди можна збирати вже в квітні або травні. Недавнє наукове дослідження показало, наскільки спаржа корисна.

В авторитетному журналі Medical Express вийшла стаття, в якій було детально розказано про всі корисні властивості цього овоча. Особливо спаржа корисна для підтримки здоров'я кишківника.

Цікаві факти про спаржу:

  • У спаржі міститься аспарагін, який і є найціннішим елементом в цьому овочі. Повідомляється, що з його допомогою з організму виводяться шкідливі токсини.
  • Природні пробіотики в спаржі позитивно впливають на життєдіяльність бактерій в кишківнику. Це при тому, що спаржа є низькокалорійним продуктом - в 100 грамах всього 20 ккал.
  • Полісахарид інсулін в цьому овочі важливий для харчування колоній корисних бактерій, що знаходяться в товстому кишківнику.
  • Також в спаржі багато антиоксидантів, здатних захищати травну систему від негативного впливу.

Цей весняний овоч буде корисний для людей з проблемами серцево-судинної і нервової систем шляхом високого вмісту солей калію.

Цей овоч слід додати у свій раціон і тим, у кого є проблеми з нирками та тиском.

Фахівці радять при покупці спаржі вибирати овоч з закритими та твердими наконечниками, оскільки в них найбільше вітамінів. Молоді пагони можна навіть їсти в сирому вигляді. Також спаржу як гарнір або основне блюдо можна приготувати на пару, запекти на грилі або в духовці.

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі дали поради, в який час доби краще споживати молоко.

Також ми повідомляли, що експерти перерахували продукти, які не слід купувати в супермаркеті.

Нагадуємо, що медики назвали харчові продукти, які можуть спровокувати хронічні хвороби.