Цікаві факти про гречку, які багато хто не знав

Гречка - давно для всіх звичне блюдо, яким навряд чи когось здивуєш. Однак існує 7 цікавих фактів про цю крупі, про які багато хто навіть не здогадувалися. Про це пишуть РосЗМІ.
1. Гречана каша це головна слабкість актора Рейфа Файнса, який зіграв Волан-де-Морта в серії фільмів про Гаррі Поттера. Також обожнював дану кашу і Микола II, особливо приготовлену за спеціальною технологією, з грибами. Не були байдужі до гречки і Михайло Горбачов з Борисом Єльциним. Перший кожен день починав з цієї страви, а другий вважав за краще кашу як гарнір до м'ясних страв.
2. Гречка встигла також стати мемом. Почалося все в 2020 році, коли світ накрила пандемія коронавірусу. Багато хто боявся невідомості і почав згрібати з прилавків магазинів продукти, ключовим з яких стала саме гречка. Люди, що володіють почуттям гумору, не залишили цю ситуацію без уваги і так народився новий мем.

3. Багато хто думає, що гречка - просто їжа, як би не так. У мережі з'явилися знімки майстра, який примудрився зробити ніж з руків'ям зі стабілізованої гречки.

4. Гречка - це настільки універсальний продукт, що з його допомогою можна творити мистецтво. Саме це довів художник з Росії. Чоловік написав картину гречкою і продає її за круглу суму.

5. У 2018 році британська поліція висунула версію, що співробітника ГРУ Сергія Скрипаля отруїли "новачком", який міг міститися в гречаній крупі. Дане блюдо привезли Скрипалю в Британію з Росії на його ж прохання.
6. У Росії існує виконавиця, яка виступає під псевдонімом Гречка. Справжнє ім'я співачки Іванова Анастасія Дмитрівна, за деякою інформацією вона придумала собі цей псевдонім під час прийому їжі, а саме гречаної каші.

7. І остання порція цікавих фактів про гречку. По-перше, гречка - трав'яниста рослина сімейства гречаних, а також його зерно і крупа з цього самого зерна. По-друге, "гречка"- зменшувальне від" гречка", а не навпаки, не" гречка "- скорочене від"гречка". Також варто відзначити, що гречка з'явилася в Європі в ХV столітті, а на Русі ще раніше. Передбачається, що батьківщиною даної культури є Південна Азія.