Фахівці розповіли, які продукти стануть альтернативними, якщо людині необхідно заспокоїтися.

Їх особливий склад допомагає зняти напругу і знизити рівень стресу в організмі.

Отже, один з таких продуктів - це бразильський горіх. Дієтологи радять вживати три горіхи в день для підтримки гарного настрою. Вся річ у тому, що в їх складі є селен, який надає заспокійливу і розслаблюючу дію на нервову систему.

Журавлина також заспокоїть нервову систему завдяки рекордному вмісту аскорбінової кислоти, яка знижує рівень кортизолу, гормону стресу. Також вона сприятливо впливає на роботу судин і знижує рівень "поганого" холестерину. Поліфенол в складі журавлини надає омолоджуючий ефект на шкіру і запобігає передчасному старінню.

Ромашковий чай містить в собі апігенін, який також заспокоює нерви. Ромашка допомагає при безсонні.

Ромашковий чай, фото: mrfilin.com

Селера є протистресовим засобом завдяки особливому балансу мікроелементів у своєму складі. Високий вміст калію і вітамінів С, B1 і Е позитивно впливає на емоційний стан, знімаючи напругу і допомагає побороти стрес.

Селера, фото: menunedeli

Чорний шоколад має у своєму складі речовину анандамін, яка впливає на рівень вироблення дофаміну, що відповідає за відчуття розслабленості і спокою. А амінокислота триптофан допомагає швидко засипати та добре висипатися.

Абрикос містить вітамін В2 або рибофлавін, який є незамінним при розумових навантаженнях. Можна їсти і сушені абрикоси.

Мигдаль допомагає боротися організму з вільними радикалами та запобігає передчасному старінню. У його складі є вітамін Е, який знижує емоційну напругу і налаштовує на хвилю спокою.

Раніше Hyser писав про те, що вчені розповіли, кому зайва вага може збільшити тривалість життя.

Також Hyser повідомляв, що лікарі пояснили, який є зв'язок між гречаною крупою та онкологічними захворюваннями.

Нагадаємо, що медики розповіли, які продукти не можна їсти на голодний шлунок.