Іноді зайва вага може добре впливати на здоров’я людини

Американські вчені провели дослідження, в результаті якого вони дійшли до думки, що зайва вага може приносити користь здоров’ю в деяких випадках. Наприклад, якщо людині вже приблизно 50 років, але її організму ще далеко від стану ожиріння. В такому випадку зростає шанс на більш довге життя. Результати дослідження опублікували в журналі Annals of Epidemiology.

В дослідженні приймали участь представники одразу декількох поколінь (ще починаючи з 1948 року). В результаті експерти дійшли до висновку, що ті люди, які з віком поступово набирають вагу (але не переходять до стану ожиріння), можуть жити довше за тих, хто протягом життя завжди був з меншою вагою.

Додаткова маса тіла (і м’язи, і жирова маса) в більш похилому віці може захищати організм людини від дефіциту поживних речовин і енергії, метаболічних стресів, розвитку виснаження і слабкості, а також втрати щільності м'язів і кісток, викликаної хронічними захворюваннями, такими як серцева недостатність.

Однак варто пам’ятати, що таке дослідження точно не можна використовувати в якості виправдання, щоб не схуднути. Справа в тому, що мова йде саме про помірний набір ваги, який відбувається в людини з віком. Ситуацію пояснив доктор Скотт Кахан, директор Національного центру ваги в Вашингтоні.

Спеціаліст наголосив, що різкий набір зайвої ваги, ожиріння тощо – це все ще шкідливо для вашого здоров’я. Ні в якому разі такі захворювання не будуть робити життя довшими. Однак якщо мова йде про помірну вагу, то це ідеально, вважає доктор Скотт Кахан. За його словами, людина може вирішити, чи треба їй схуднути, просто по своєму стану. Наприклад, якщо через вагу в людини болить спина, коліна, або відчувається, що вона стала обмежувати себе в активності, тоді стовідсотково треба схуднути. Проте варто відзначити, що робити це краще за наглядом лікарів.

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, лікарі назвали продукт, який може зміцнити наше серце. Цікаво, що цей продукт є в холодильнику кожної другої родини.

Також повідомлялося, що лікарі пояснили, який є зв’язок між гречаною крупою та онкологічними захворюваннями. Стало відомо, як популярна каша може впливати на наш організм.

Крім того, медики розповіли, які продукти не можна їсти на голодний шлунок. Експерти поділилися важливими порадами.