Досить часто людям, що страждають акне, радять в першу чергу змінити своє харчування: виключити з раціону цукор, мучне, молочні продукти. Але медики попереджають, дієта не завжди найкращий вихід.

Як пише видання "ВВС Україна", вчені провели дослідження, щоб з'ясувати, чи дійсно певні продукти можуть викликати вугровий висип і акне.

Догляд за шкірою. Скріншот з відео на Youtube

На цей момент достеменно відомо про зв'язок між висипом вугрів і харчовими продуктами, які мають високий глікемічний індекс (ГІ). Це, наприклад, хлібо-булочні вироби, солодощі, снеки, солодка газована вода, покупні соки, цукор, шоколад.

Однак, фахівці відзначають, це зовсім не означає, що цукор і продукти з високим ГІ слід повністю виключати з раціону. Важливо споживати усвідомлено.

А ось точний зв'язок між молочними продуктами та акне дослідникам встановити не вдалося. Хоча є дані, згідно з якими молочка може провокувати появу висипу. Але це скоріше індивідуальна особливість організму.

Причому експерти кажуть, що знежирені молочні продукти більш шкідливі, ніж молочні вироби з високим вмістом жиру.

Дерматологи відзначають, думка, що причина полягає тільки в їжі, помилкова. На жаль, вугрі - це складна проблема, пов'язана як з гормональним фоном, так і з генетикою.

Лікарі підкреслюють, проблему потрібно лікувати комплексно. Потрібно дізнатися рівень гормонів, чи є дефіцит вітамінів та корисних речовин, яка мікрофлора на шкірі і навіть в кишечнику, як людина доглядає за шкірою і вже потім, як харчується.

На появу акне навіть може вплинути середовище, в якому живе людина. Наприклад, в місті з забрудненим повітрям, живучи біля заводів, траси та доріг, де постійно проїжджає сотні машин навряд чи вдасться позбутися від проблеми.

Також акне може бути пов'язано з психічним здоров'ям, тривогою, депресією і т. д.

Якщо ви страждаєте від акне, важливо звернутися до фахівця, а краще до кількох. Проблему харчування при акне слід обговорити не тільки з дерматологом, але і з терапевтом і дієтологом. А в процесі лікування також порадитися з психологом.

Раніше "Нyser" писав про те, що після якої ваги неможливо схуднути самостійно.

Також наш портал повідомляв, названі кращі вправи для спалювання калорій.

Нагадаємо, медики попередили, які продукти на сніданок можуть спровокувати онкологію.