Пенсійний фонд назвав суму, яку вже виплатили пенсіонерам

Пенсійний фонд продовжує проводити фінансування пенсійних виплат. Відомство постійно звітує перед народом про те, скільки вже людей, які вийшли на заслужений відпочинок, отримали виплати. Нові дані повідомила пресслужба відомства, опублікувавши в Facebook.

Станом на середу, 17 лютого, Пенсійний фонд продовжує проводити виплати українцям. Зокрема, в цей день було ще витрачено 1,6 млрд грн, а всього з початку місяця відомство вже направило 27,2 млрд грн на виплати пенсіонерам.

Кожен пенсіонер отримає призначений йому розмір виплат згідно з встановленим графіком. В Міністерстві соціальної політики України обіцяють, що фінансування пенсій буде проводитися в строк.

Зараз виплати українцям можна отримати через державні банки - “ПриватБанк” і “Ощадбанк”, через поштове відділення або ж їх доставить листоноша.

Однак, “Укрпошта" минулого року погрожувала припинити доставку пенсій в села через те, що не вдалося домовитися з приводу тарифів з чиновниками.

У підсумку вдалося досягти компромісу, що “Укрпошта" за старими тарифами продовжить здійснювати доставлення пенсій до кінця березня. Тому, в поточному місяці жителям сіл не варто турбуватись, чи отримають вони гроші.

Однак, поки немає ніякої свіжої інформації, чи вдалося домовитися державі з “Укрпоштою" про продовження договору. Тому, глава компанії Ігор Смілянський не виключив, що вже в квітні “Укрпошта"припинить надавати цю популярну послугу.

Що ж в такому випадку робити людям старшого віку, які не мають можливості їздити в місто, невідомо.

Раніше портал Hyser повідомляв, що Марина Лазебна повідомила, що пенсії незабаром можуть скоротитися на 1,5 рази. Така перспектива чекає пенсіонерів, якщо народні депутати не потримають важливий законопроект.

Також портал писав, що у березні 2021 уряд обіцяє провести масштабну індексацію людям, які вийшли на заслужений відпочинок. Став відомий розмір підвищення і кому не покладені надбавки.

Нагадуємо, що не всім українцям по досягненню 60 років вдасться піти на заслужений відпочинок. Оновлено вимоги до страхового стажу.