В Україні скоро всі перейдуть на літній час.

Незважаючи на те, що на вулиці як і раніше відчуваються морози, весна не за горами. Вже за традицією, в останню неділю березня, вночі о 3 годині, в Україні здійснюється перехід на літній час - 2021. Про це пише "Бухоблік".

українцям нагадали дату переходу на літній час, фото: YouTube

Таким чином, в зазначену ніч 28 березня 2021 року о 3 годині стрілки годинника слід перевести на годину вперед. Даний перехід на літній час передбачений у постанові Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року № 509 "Про порядок обчислення часу на території України".

Однак цей перехід ніяк не позначиться на погодних умовах, оскільки прогнози синоптиків свідчать, що погодні капризи у вигляді снігопадів і сильних морозів не припиняться в лютому. Так, перший місяць весни буде холодним і сніжним, в чому впевнена завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова.

українцям розповіли про погодні умови в перший місяць зими, фото: подробиці

За її словами, на зміну морозам скоро в Україну прийде помітне потепління. Якщо бути точнішими, то трапиться це в кінці лютого, але тепло надовго не затримається і початок березня здивує своїм "зимовим настроєм".

Не тільки березень, але і квітень, а також травень видадуться вельми "екстремальними" в плані погодних умов, і фахівець прогнозує величезну кількість опадів у вигляді дощів в цей період.

Таким чином, з усього вищесказаного, варто зробити висновок, що справжньої весни чекати не потрібно. Однак прогнози синоптиків ще можуть змінитися.

Раніше "Нуѕег"писав про те, що синоптики розповіли, коли Україну відвідає весна.

Також наш портал повідомляв, що українські синоптики назвали дати потепління.

Нагадуємо, як за народними прикметами передбачити погоду.