Відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський поділився з батьками корисною інформацією про те, як правильно чхати і з якого віку цьому навчати свою дитину.

Важливі поради Євген Комаровський написав в особистому мікроблозі на сторінці в Instagram. Він зазначив, що вони допоможуть зберегти здоров'я не тільки дитині, а й оточуючим.

Доктор підкреслив, що чхання - найбільш інтенсивний спосіб поширення інфекції повітряно-крапельним шляхом.

Коли людина чхає, не прикриваючи рота і носу, він розсіює в просторі краплі слизу, які осідають на предметах і поверхнях.

Якщо дитина хвора і чхнула в дитячому садку, наприклад в ігровій зоні, вона здатна заразити протягом дня всіх одногрупників. Тому Євген Комаровський підкреслює, що правильно прикривати рота і носа потрібно вчити з раннього дитинства.

Найкраще і правильніше за все чхати в одноразову серветку, якщо чхати в руку, то слід її після цього помити, так як людина розносить мікроби по усім предметам, до яких доторкається.

Віруси в багаторазовій тканинній хустці продовжують розмножуватися, інфекція з хустки потрапляє на руки та знову людина заражає і себе, і все навколишнє.

Якщо під рукою не виявилося одноразової хусточки, слід чхнути в лікоть. У цій ситуації ви не поширите мікроби та віруси на оточуючих і принаймні руки не стануть рознощиком інфекції.

Лікар звернув увагу на те, що ні в якому разі не можна повністю перекривати рот і ніс, тобто стискати ніздрі та закривати рота. Таким чином ми заважаємо організму звільнити дихальні шляхи від пилу, слизу, різних мікроб і інфекції.

Такі дії можуть привести до того, що всі подразники, в кращому випадку, повернуться в носоглотку, в гіршому - потраплять в пазуху носа, євстахієву трубу. І тим самим можуть багаторазово підвищити ризик розвитку синуситу, отиту, євстахіїту.

Раніше "Нуѕеr" писав про те, що доктор Комаровський підказав, як відрізнити симптоми ковіда від ГРВІ.

Також наш портал повідомляв, Комаровський розповів, наскільки коронавірус небезпечний для психіки людини.

Нагадуємо, Євген Комаровський висловив свою думку з приводу вживання манної каші і її необхідності в раціоні людини.