Офіційний курс долара в Україні практично наблизився до позначки в 28 гривень.

В Україні курс долара продовжує стрімко зростати і це неймовірно лякає українців. Національний банк України на вівторок, 16 лютого, послабив курс гривні більш ніж на 12 копійок по відношенню до долара і майже на 25 копійок до Євро. Про це свідчать дані на сайті НБУ в понеділок, 15 лютого.

Нагадаємо, що раніше експерти говорили про те, що істотних стрибків долара найближчим часом не передбачається. І хоч зростання ціни за валюту і буде, але воно буде не настільки істотним.

На цей час долар зростає в ціні вже четвертий день поспіль. Хоча до цього він опускався вісім днів. Тому українці розраховували, що тенденція щодо зниження його ціни продовжиться.

У свою чергу євро зміцнюється до гривні вже п'ятий день поспіль.

Нацбанк встановив офіційні курси валют на наступному рівні:

- 100 доларів США-2784,40 гривень (+0,1231 грн).

- 100 євро - 3392,97 гривні (+0,2496 грн).

Якщо говорити про міжбанківський курс валют, то тут спостерігається зовсім інша ситуація. Долар знизився в ціні на цілих 9 копійок. Зараз його вартість становить 27,81 гривні за долар у продажу. Курс в покупці також впав на 9 копійок – до 27,79 гривні за долар. Курс ЄВРО у продажу знизився на 2 копійки – 33,71 гривні за євро.

Нагадаємо, що раніше Україна не змогла отримати черговий транш від МВФ. Бо представники організації заявили про те, що вони не бачать "істотного прогресу" і тому поки можуть тільки продовжувати дискусію.

У той же час в Кабміні вже заявили про те, що вони бачать чіткі дії, які треба зробити для того, щоб отримати гроші від МВФ.

Раніше Hyser писав про те, що Нацбанк знову здивував українців, курс долара побив новий рекорд і не збирається здаватися.

Також писали, що біля обмінників ажіотаж і тисняви, курс долара впав до історичного мінімуму.

Нагадаємо, що експерти терміново попередили українців про те, що пора здавати валюту, перші подробиці.