Не дивлячись на те, що 2020 рік минув, коравірус залишився з нами. Українців тішить те, що кількіть нових хворих поступово зменшується, але інфекція не планує зникати. Більше того, лікарі прогнозують приход третьої хвилі COVID. Більш того, вже названі вирогідні строки. Можливість захворіти може стати гарним стимулом, щоб вакцінуватися.

Про це пише "Аптечка".

Нещодавно львівський лікар Тарас Жиравецький висказав свою думку, що якщо до літа не зробити масове щеплення населення від коронавірусу, то вже восени країну може поглинути третя хвиля COVID-19.

На думу Тараса Жиравецького третя хвиля не буде такою великою. Але слід сказати, що влітку у спеку кількість хворих вірогідно зменшиться до 200-300 випадків за добу.

Пандемія, фото: скріншот You Tube

Тарас Жиравецький зазначив, що зараз Україна я раз проходить друг хвилю інфекції.

Більше того, пік хвилі захворюванності вже пройшли. А це значить, що до літа статистика буде фіксувати зменшення кількості хворих.

Тарас Жиравецький прогнозує, що кількість нових хворих за добу не буде перевищувати всього кілька сотен.

Та якщо не встигнути зробити масові щеплення, то вже восени третя хвиля накриє Україну.

Більше того, Тарас Жиравецький впевнений, що третьої хвилі уникнути повністю не вдастся, адже вакцинувати всіх скоріш за все не вдасться.

Лікар вважає, що хвороба поступово згасне лише влітку 2022 року.

Тарас Жиравецький, пояснив, що найменший рівень кількості нових хворих слід очікувати там де вже перехворіло приблизно 25% населення.

Тобто, третя хвиля хвороби розпочнеться восени, поступово буде набирати силу. Взимку слід очікувати максимуму, а навесні 2022 року почнеться спад.

А на літо 2022 року можна сміливо прогнозувати практичне повне зникнення коронавірусу.

Нагадаємо, що керівництво Німеччини прийняло рішення подовжити карантин до 7 березня. Таке рішення, викликано побоювання третьої хвилі коронавірусу.

Раніше Hyser писав, що Володимир Зеленський різко висказався стосовно української вакцини.

Також портал писав, що ВОЗ попередила про небезпеку.

Нагадуємо, що в Україні вже почали реєстрацію, для проведення вакцінації.