Картопляну шкірку часто відправляють разом з іншими харчовими відходами в смітник. Адже це "сміття" містить крохмаль, калій, фосфор, магній, натрій, вітамін С та інші корисні елементи. Стало відомо, де і як можна застосувати картопляні очищення.

Отже, по-перше потрібно знати, що картопляна шкірка – природне джерело флавоноїдів, які мають протизапальну та антиоксидантну дію. Саме тому, якщо прив'язувати скибочку до мозолі або порізу (попередньо знезаразивши шкіру), це допоможе швидкому загоєнню рани.

Крім того, картопляна шкірка допомагають підтримувати нормальну роботу серця завдяки природному контролю артеріального тиску. За нього відповідають мінерали, що містяться в шкірці: калій, магній і кальцій.

Не дивно, що з незапам'ятних часів відвар зі шкірки картоплі вживають для боротьби з підвищеним тиском.

А ще є рецепт, як лікувати за допомогою шкірки артроз нижніх кінцівок: 100 г картопляних очищень і 1 лимон варити 20 хвилин у трьох літрах води. Остудити до терпимого і парити ноги в цьому відварі на ніч хоча б тиждень (щодня відвар має бути свіжим).

Картопляна шкірка ще й гарне джерело вітаміну B3. Він допомагає клітинам розщеплювати поживні речовини та відновлюватися після стресів та хвороб.

У шкірці багато клітковини. Вона допомагає процесу травлення, а також знижує ризик діабету 2 типу.

Нарешті, городники повинні пам'ятати, що добриво з картопляної шкірки дуже люблять ягідні чагарники, а також коренеплоди – цибулю, часник, редис, редька. Якщо вже розпланували грядки на наступний рік, можете прикопувати очищення на них протягом осені, а до землі вони перегниють, забезпечивши ґрунт живленням.

Якщо говорити про те, як використовувати шкірку картоплі, то у городників є кілька способів:

  • компост;
  • відвар;
  • прикопування.

Читайте також:

Тітка Сара цим рецептом підкорила всю Одесу: готуємо справжні картопляні оладки єврейською

Справжнє літнє смакота: рецепт салату з картоплі та редиски із заправкою зі сметани та гірчиці.

Це краще за будь-які пиріжки: рецепт тонких картопляних язичків з молодою капустою