Тверді сири, це продукт, що часто підробляється, але це не складно визначити.

Як виявилося, для того щоб перевірити, чи не дурять вас продавці, не обов'язково бути професором хімії і мати під рукою цілу лабораторію, оснащену сучасними приладами.

Розпізнати підробку сиру можна, розігрівши невеликий шматочок на тарілці в мікрохвильовій печі. Якщо при нагріванні сир стає тягучим – це якісний продукт.

У свою чергу фальсифікат під впливом температури розтікається і покривається дрібними бульбашками, а після остигання стає хрустким. При нагріванні з підробки витікає додана олія.

Нагадаємо, що до складу натурального сиру повинні входити такі інгредієнти:

  • молоко,
  • сіль,
  • кисломолочні закваски,
  • сичужний фермент.

Що ж до сирного продукту, то в його складі є:

  • не більше 20% молока,
  • крохмаль,
  • кокосова олія,
  • пальмова олія,
  • білки рослинного походження,
  • замінники молочного жиру

Як визначити якість сиру:

Звертайте увагу на ціну. Натуральний сир дешевим бути не може, адже його роблять із молока, а молоко зараз дороге. Мінімальна вартість якісного сиру розпочинається від 200 грн за кілограм.

Спробуйте сир на смак. Натуральний сир має пахнути молоком. Навіть якщо до нього додані ще якісь консерванти, щоб збільшити його термін придатності, все одно запах молока має бути присутнім. Крім того, смак справжнього сиру тримається у роті кілька хвилин, а ось смак підробленого продукту швидко забувається.

Залишіть сир у холодильнику на кілька днів. Підробка пожовкне та затвердіє на поверхні. Якщо сир додавали рослинне масло, воно краплями виступить лежить на поверхні. Цей сир може зберігатися в холодильнику кілька місяців без змін структури.

І ще, натуральність сиру можна перевірити, якщо піддати його впливу високих температур. Для цього шматочок продукту слід піднести під полум'я запальнички. Якщо сир якісний, він відразу почне плавитися і пахнути молоком, що пригоріло.

Читайте також:

Адже не дарма це називали панською стравою: рецепт капустяної запіканки з м'ясним фаршем та сиром

Це найніжніше м'ясо, яке ви куштували: рецепт свинини у томатно-часниковому маринаді під сиром

Вся сім'я буде нагодована: рецепт справжнього грузинського сирного омлету в духовці