Один із найбільш недооцінених овочів для турботи про здоров'я кишківника – брюссельська капуста. Цей овоч, на думку фахівця, заслуговує на увагу і має стати невід'ємною частиною щоденного раціону.

Про це заявив гастроентеролог Віл Бульсевич.

Головним атрибутом, який робить брюссельську капусту суперпродуктом для здоров'я кишківника, є її високий вміст клітковини. Кожна з цих маленьких капустин містить значну кількість клітковини, яка, як показують дослідження, сприяє зростанню корисних бактерій, підтримує нормальне випорожнення та створює сприятливе середовище для здоров'я кишківника.

Також брюссельська капуста багата на антиоксиданти, які борються із запаленням в організмі. Дослідження підтверджують, що хрестоцвіті овочі, включаючи брюссельську капусту, мають антиоксидантні властивості, здатні знизити ризик розвитку раку.

Гастроентеролог також зазначає, що сира брюссельська капуста, ймовірно, містить більше антиоксидантів, порівняно з вареною. Тим не менш, регулярне вживання приготовленої брюссельської капусти також приносить користь здоров'ю кишківника.

Брюссельську капусту можна вживати в різноманітних варіантах:

  1. Сирою у салатах: Додайте дрібно нарізану брюссельську капусту у свіжі салати для збереження максимальної кількості антиоксидантів.

  2. Відвареною або обсмаженою: Підготуйте брюссельську капусту відвареною або обсмаженою, щоб зберегти її текстуру та смак.

  3. У супах та бульйонах: Брюссельська капуста стає відмінним інгредієнтом для супів, бульйонів та рагу.

  4. У запіканках: Додайте брюссельську капусту в запіканки або гарніри для різноманітності смаків.

  5. З приправами та соусами: Цей овоч добре поєднується з різними приправами та соусами, що дозволяє створювати різноманітні страви.

Читайте також:

Зміцніть свій організм: які продукти зроблять ваше тіло здоровішим у 2024 році

Печінковий детокс: які продукти допоможуть повернути здоров'я вашому органу

Мозок буде працювати краще комп'ютера: три продукти, які допоможуть вам у роботі та навчанні