Українські військові, захищаючи свою країну в період повномасштабної війни, одержують відповідні виплати. У разі загибелі військовослужбовця, право на фінансову допомогу надається його сім'ї, згідно із Законом України "Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей".

Про це пише "PRO війну".

Виплати можуть бути надані дітям військовослужбовця, які не досягли 18 років, дітям військовослужбовця старше 18 років з інвалідністю, дружині (дружині), батькам загиблого військового, а також утриманцям загиблого. Однак, родичі військовослужбовця, які проживають за межами України (у Білорусі чи росії), не мають права на ці виплати.

Після загибелі військовослужбовця, родичі зобов'язані протягом 10 днів отримати від командира перелік необхідних документів, включаючи відомості про обставини та причини смерті, витяг із наказу про виключення з особового складу, а також витяг з особової справи про склад сім'ї. Потім слід звернутися до територіального центру комплектування та соціальної підтримки з особистими документами, і тими документами, що підтверджують смерть та родинні зв'язки. Рішення про надання виплат ухвалюється після подання заяви.

Також наголошується, що сім'ї військовослужбовців, які зникли безвісти, мають право на отримання виплат. Для цього потрібно надати довідку про місце проживання, копії паспортів членів сім'ї, свідоцтва про шлюб (за наявності), свідоцтва про народження дітей (за наявності) та довідку про присвоєння індивідуального податкового номера. Варто додати, що спочатку якийсь час заява розглядається, і після схвалення виплати надаються сім'ям військовослужбовців, що зникли безвісти.

Читайте також:

Ці гроші вам точно не завадять: хто зможе отримати доплату до пенсії у розмірі 3 тисячі гривень

Дадуть до 50 тисяч гривень: низка українців отримають одноразову допомогу - як оформити

Хто з українських жінок зможе отримати непогану допомогу у 25 тисяч доларів: що для цього потрібно