За результатами останнього тижня листопада ціни на живець свиней продовжили рух на пониження.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПро це повідомили аналітики Асоціації «Свинарі України» з посиланням на результати щотижневого моніторингу.
«Цінові перемовини минулої п’ятниці для операторів вітчизняного ринку свинини завершилися послабленням заготівельних цін. Так, живець свиней забійних кондицій цього тижня переважно закуповували по 65-68 грн/кг, хоча епізодично звучали ціни як нижче, так і вище згаданої мінімальної планки. Середньозважена ціна заготівлі другий тиждень поспіль втрачає 5% проти попереднього, склавши 66,1 грн/кг. До цієї позначки тяжіють середні ціни на Заході та в Центрі, тоді як на Сході та Півдні ціни дещо вищі», - йдеться у повідомленні.
Зазначається, що частина постачальників охолодженої свинини констатує відносно рівномірний перебіг торгівлі без істотних залишків. Окремі нарікають на її млявість через слабший ніж зазвичай попит з боку глибокої м’ясопереробки, яка цього сезону зменшила обсяги запасів. Водночас істотно менші поставки імпортної сировини у кінці осені майже нівелюють зовнішній вплив на ціни закупівлі.
Більшість операторів погоджуються, що основним чинником тиску на ціну є сезонність, адже традиційно в цей період споживча активність послаблюється через переорієнтацію на інші види білка та підготовку до опалювального сезону.
«Щодо прогнозів цінової динаміки на грудень, то більшість заготівельників не очікує передсвяткового ажіотажу на ринку, проте вважають, що у першій декаді місяця та напередодні свят ціна закупівлі має відновитися», - наголошують в Асоціації «Свинарі України».
Моніторинг щотижневих цін з 11 тижня (11-17 березня) по 48 тиждень (27 листопада – 3 грудня) дивіться на графіку:
Читайте також:
І на Новий рік, і на Різдво: рецепт найніжнішої свинини, запеченої з яблуками та гірчичним соусом
Дві тарілки з'їдаються аж так: рецепт ситного німецького супу з квашеною капустою та свининою
Зазвичай її з'їдають у перший же день: рецепт домашньої курячої ковбаси з сиром та свининою