На початку листопада в Україні спостерігається збільшення цін на молочну сировину, що в середньому становило підвищення на 68 копійок, досягнувши позначки 13,44 грн/кг без урахування ПДВ. Ця інформація була надана Асоціацією виробників молока, яка також висловила прогноз, що виробникам молочної продукції доведеться переглядати цінову політику через зростання закупівельних цін.

За словами експерта Асоціації, Георгія Кухалейшвілі, збільшення закупівельних цін відбувається під впливом нестачі молочної сировини на внутрішньому ринку. Переробні підприємства змушені конкурувати за сировину та купувати її у фермерів, які пропонують вищі ціни за свою продукцію.

Ціни на молоко екстра-сорту піднялися до 13,78 грн/кг без ПДВ, збільшившись на 84 копійки порівняно з початком жовтня. А ось ціна на молоко першого ґатунку склала 12,75 грн/кг без ПДВ, збільшившись на 36 копійок в результаті попереднього моніторингу, з коливаннями від 12,50 до 13,00 грн/кг.

Це збільшення цін також пов'язане зі зростанням витрат на логістику та корми, оскільки збільшується собівартість їх виробництва. Також переглянуто ціни на інші закупівельні інгредієнти, що відображає складну динаміку ринку молочної продукції в Україні.

Читайте також: