Російські загарбники продовжують ракетний терор українців. Так, в ніч на 21 вересня десятки ракет атакували нашу територію зі стратегічної авіації. За даними командування Повітряних сил ЗСУ, близько 10 літаків Ту-95мс завдали по Україні ударів в кілька хвиль. Без влучань в цивільну інфраструктуру не обійшлось, тому нині багато людей думають над заміною даху, вікон чи дверей. У цьому може допомогти держава.

Так, стало відомо, що українцям компенсують гроші за ремонт житла, який вони зробили власним коштом. Йдеться про тих громадян, чиє житло зазнало пошкоджень внаслідок війни.

Компенсацію витрачених коштів буде передбачено програмою єВідновлення.

Про це повідомила нардеп Олена Шуляк, яка очолює парламентський комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Виплати грошової допомоги на відновлення пошкодженого житла вже розпочато. Поки що фінансують ремонт лише тим власникам, чиє житло не зазнало дуже великих руйнувань, і ремонт якого не коштуватиме понад 200 тисяч гривень. Виплати цих коштів відбуваються у рамках програми єВідновлення. На сьогодні із цієї програми вже профінансовано ремонт житла понад 12 тисяч заявників. Їм уже виплачено понад 1 мільярд гривень.

Проте є чимало людей, які не стали чекати на державні виплати, а зробили ремонт пошкодженого житла власним коштом. Але, як згодом з'ясувалося, для відшкодування витрат немає законних підстав.

Читайте також:

І що робити з такими? У Львові блогер знімав будівлю СБУ і просив Росію запустити ракети містом

У Повітряних силах розповіли, чому росіяни запускають лише по одній ракеті з кожного літака

У Повітряних силах розповіли про запаси ракет у Путіна: що зараз у них відбувається

"Прям над нами летіло, не виходили з номера": відпочиваючі в Криму розповіли, як їх тепер трясе від ударів ракет