Певні українці, які опинилися у складній життєвій ситуації, матимуть можливість отримати фінансову допомогу у розмірі 2220 гривень, яку буде надано протягом трьох місяців. Цю ініціативу реалізує благодійна організація «Право на захист» у партнерстві з Агентством ООН у справах біженців.

Про це пише «rbc»

Право на грошову допомогу мають лише особи, які постійно або тимчасово проживають у Сумській області, яка зазнає постійних обстрілів з боку Росії. Однак є певні критерії, яким необхідно відповідати:

Реципієнти не мали раніше отримувати міжнародну фінансову допомогу.

Дохід сім'ї на одного члена не повинен перевищувати 5400 гривень.

Крім того, фізичні особи повинні належати до однієї із трьох зазначених категорій:

Переміщені особи, які проживали у регіоні після 24 лютого 2022 року.

Особи, що залишилися в регіоні після 24 лютого 2022 року, але зазнали збитків внаслідок бойових дій, наприклад матеріальні збитки, серйозні проблеми зі здоров'ям або втрата близьких.

Люди, які змушені залишити свої будинки через бойові дії, але згодом повернулися на постійне місце проживання, зокрема повернулися з-за кордону.

Крім того, заявники повинні відповідати певним критеріям складу сім'ї, наприклад, бути сім'єю з одним з батьків і дітьми до 18 років або літніми членами сім'ї (віком 55 років і старше). Допомога також поширюється на сім'ї, очолювані одним або кількома людьми похилого віку (55 років і старше) або людьми похилого віку з одним або кількома дітьми до 18 років. На допомогу також мають право сім'ї, які доглядають людей з особливими потребами, включаючи інвалідність та хронічні захворювання.

Для прийомних сімей, які виховують несупроводжуваних чи розлучених дітей, потрібна документація. До переселенців та постраждалих внаслідок вибуху на Каховській ГЕС застосовуються певні умови за умови, що вони перебували у зоні стихійного лиха. Вони можуть повторно звернутися за допомогою, якщо їхня попередня заява була подана не раніше трьох місяців тому.

Щоб подати заявку на цю допомогу у Сумах, фізичні особи можуть прийти на адресу: вулиця Новомістенська, 1, з 09:00 до 18:00 з понеділка по п'ятницю. Для отримання додаткової інформації можна запитати за телефоном (066)9312356.

Читайте також:

Люди не стримували сліз: на "Голос країни" прийшов воїн ЗСУ і заспівав пісню про невідомого героя. Відео

Взимку ви відкриватимете по дві банки за раз: рецепт аджики з хріном на зиму

Це космічний корабель: у Києві "засвітився" найкрутіший Chevrolet Corvette C8. Таких в Україні лише кілька штук