Вибір правильного зеленого консервованого горошку має важливе значення для забезпечення якості ваших страв. Ось кілька порад від експерта з харчування Наталі Мазурик:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяВіддавайте перевагу скляним контейнерам, а не банкам. Скляні банки дозволяють чітко бачити вміст, що полегшує виявлення будь-яких проблем, таких як несвіжий горошок чи каламутний соус.
Завжди перевіряйте термін придатності консервів. Свіжий горох кращий, але його максимальний термін зберігання зазвичай становить до 5 років. Переконайтеся, що маркування містить повний термін.
Шукайте банки з написом "мозковий горошок". Цей горошок менший за розміром, але солодший і не стає борошнистим.
Вибирайте горох, виготовлений у червні чи липні. Цей час збігається із сезоном збирання врожаю, що забезпечує більш соковитий горох.
Для зберігання гороху зазвичай достатньо термічної обробки, тому покладатися на хімічні добавки не варто. У складі має бути достатньо солі та цукру, щоб він вважався якісним, а ще краще – взагалі без цукру.
Зелений горошок може бути різних кольорів: від яскраво-зеленого до оливкового. Зміна кольору залежить від термічної обробки гороху під час виробництва.
Начинка може бути як прозорою, так і каламутною. Помутніння може виникнути, якщо в розсіл потрапить крохмаль із гороху, що не вважається дефектом. Однак у консервованому горошку не повинно бути сміття та шматочків стручків.
Дотримуючись цих порад, ви зможете вибрати для своїх рецептів високоякісний консервований зелений горошок.
Читайте також:
Отруєння Кадирова: винного дуже швидко знайшли і страшенно покарали
Грошовий молодик: яким знакам Зодіаку дуже пощастить із середини вересня
Один тільки запах зводить з розуму: рецепт маринованого сала з паприкою в розсолі