Українцям розказали, що відбувається з цінами на свинину, курятину і яловичину у вересні.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяСтало відомо, що станом на 10 вересня подорожчали практично всі види свинини.
Так, виробники свинини відзначають високу активність з боку заготівників на тлі літньої обмеженої пропозиції кондиційної свинини. Зокрема, у багатьох постачальників живця партії залишаються менше стандартних, а середня забійна вага тварин часто нижче 110 кг, що істотно зменшує валовий вихід м'ясної сировини для мясопереработчиков. Така ситуація провокує конкуренцію і підвищення цін в роздрібі.
Провідна наукова співробітниця відділу ціноутворення і аграрного ринку Інституту аграрної економіки Наталія Копитец журналістам "Знай.ua" заявила, що ціни на м'ясо на полицях супермаркетів з приходом осені продовжили зростати, виняток становлять лише деякі види свинини і яловичини.
Зокрема, кілограм свинячої грудинки додав в ціні всього лише декілька копійок, до 175,66 грн./кг. Ошийок подорожчав з 249,18 грн./кг до 256,43 грн./кг, ребра з 182,46 грн./кг до 182,96 грн./кг.
А ось лопатка подешевшала з 191,97 грн./кг до 189,04 грн./кг, а шашлик знизився в ціні з 212,73 грн./кг до 206,20 грн./кг.
При цьому з початку літа вартість яловичини (гуляш і ребра) виросла на 0,9%. Тобто, зараз ці продукти продають по 245,16 грн. і 160,48 грн.
Що ж до курятини, то цінник на куряче стегно підвищився з 106,74 грн./кг до 110,95 грн./кг. Гомілка подорожчала з 78,74 грн./кг до 79,95 грн./кг, а філе з 146,72 грн./кг до 149,93 грн./кг.
Читайте також:
Що буде з цінами на м'ясо, фрукти та овочі: українцям розповіли, до чого готуватись
Українців попередили: алгоритм розрахунку пенсій можуть міняти. Що розповів міністр
Виїзд за кордон з 1 вересня: кому з чоловіків дозволять залишити Україну