Не завжди і не все зберігає свіжість у холодильнику. Тим більше, якщо з якихось причин господиня не заглядає кілька днів.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяНаприклад, у целофановому пакеті може задихнутися м'ясо.
Про це пише Emuna .
- лежало в холодильнику в целофановому пакеті і набралося неприємного запаху;
- деякий час лежало за кімнатної температури і почали розмножуватися мікроорганізми.
У деяких випадках м'ясо може трохи зіпсуватися або зовсім протухнути.
Якщо м'ясо задихнулось у пакеті і запах не сильний, його можна врятувати так:
- Вимочити у холодній воді з ложкою оцту протягом години, після чого ополоснути.
- Вимочити у лимонному соку чи вині протягом години. Якщо шматок великий, слід розрізати на частини. Після цього промити.
- Невеликі шматки вимазати в гірчиці та залишити на годину. Після цього ретельно промити.
- Вимочити у слабкому, трохи рожевому розчині марганцівки, після чого промити у проточній воді та на 15 хвилин залишити у холодній.
- Нарізати в ємність з м'ясом цибулю, часник, додати|добавляти| пряні трави і залишити на годину.
- Натерти сіллю та цукром. Візьміть по 1 столовій ложці того й іншого і натріть по черзі шматок м'яса з усіх боків. Через 2 години промийте у проточній воді.
- Замаринувати протягом години у гранатовому соку. Промивати його потім необов'язково.
А ще можна зробити крутий соляний розчин, приблизно дві столові ложки з гіркою великої кухонної солі на один літр води, і близько двох годин вимочувати в ньому м'ясо, яке потім знову промити, оскільки посолене на початку приготування м'ясо стає твердим.
А ось курку найкраще рятувати часником. Для цього шматки курки потрібно посолити і нашпигувати їх крупно нарізаними (чвертками) зубчиками часнику. Ще стільки ж часнику пропустити через прес, змішати з|із| чорним меленим перцем і сіллю, натерти курку і покласти в холодильник на дві години.
Коли м'ясо треба викинути
Якщо, крім запаху, змінився колір м'яса, з'явився слиз, якщо запах зіпсованого м'яса дуже сильний – його вже не врятувати.
Якщо запах не зник при всіх застосованих методах і відчувається при приготуванні, і в готовій страві, його краще не їсти.
Читайте також:
Вас благатимуть, щоб готували таке щодня: рецепт соковитих домашніх біляшів з м'ясом на кефірі
Цей аромат заповнить усю квартиру: рецепт відкритих пиріжків з м'ясом
"Осіння насолода": рецепт найніжнішого м'яса, запеченого з гарбузом у духовці
Що буде з цінами на м'ясо, фрукти та овочі: українцям розповіли, до чого готуватись