ООН продовжує допомагати українцям, які опинилися у складній фінансовій ситуації через війну з Росією. Тепер Всесвітня продовольча програма (ЗПС), що розробляється ООН, надає допомогу пенсіонерам, які проживають на території, де ведуться активні бойові дії. Основна мета цієї програми – підтримати людей, у яких щомісячна пенсія становить менше ніж 3000 грн (українських гривень). ВПП доплачує суму, яка необхідна для досягнення цієї позначки, та мінімальний розмір допомоги становить 100 грн на місяць.

Детальніше про те, кому призначається нова допомога і що для цього потрібно, повідомляє Обозреватель.

На даний момент близько 260 тис. пенсіонерів отримують допомогу від ЗПС, і кожен із них продовжуватиме отримувати гроші протягом чотирьох місяців поспіль.

Метью Холлінгворт, директор Всесвітньої продовольчої програми в Україні, зазначає, що внаслідок війни мільйони людей у ​​регіонах постраждали від підвищення цін і стали не в змозі дозволити собі основні потреби. Багато хто змушений скорочувати кількість прийомів їжі або купувати менш якісні та поживні продукти.

Європейський Союз є одним із головних партнерів ЗПС в Україні. Минулого місяця вони виділили додаткові 6,4 млн. євро на підтримку грошової допомоги вразливим українським громадянам. З березня 2022 року Європейський Союз вніс уже понад 25 млн євро для надання грошової допомоги та харчових продуктів українцям, які мешкають поблизу прифронтових регіонів.

Грошова допомога є одним із багатьох способів підтримки тих, хто постраждав від війни в Україні. Спільний проєкт Міністерства соціальної політики, Пенсійного фонду та ЗПС дозволив забезпечити таку підтримку та надати її громадянам, які найбільше потребують, яким не надаються додаткові грошові виплати з інших джерел. Це дозволяє уряду України та міжнародним партнерам зосередити фінансові ресурси за допомогою найбільш уразливих громадян похилого віку.

Фінансування програми здійснюється Європейським Союзом із додатковими внесками від Норвегії, Швеції та приватних донорів. Це демонструє глибоку прихильність та підтримку з боку міжнародного співтовариства у допомозі населенню, що постраждав від збройних конфліктів.

ВПП продовжує свою роботу, щоб забезпечити необхідну підтримку пенсіонерам, які опинилися у скрутній ситуації через війну. Вона відіграє важливу роль у забезпеченні харчування та основних потреб людей, щоб допомогти їм подолати труднощі та зберегти гідність у важких часах.

Читайте також:

Тепер проблему вирішено: Укрпошта розповіла, як отримати пенсію та соцвиплату за кордоном

Потрібно встигнути подати заяву: пенсіонерам розповіли про нюанси виплат

Добра допомога: мешканцям українських сіл виплатять гроші на підтримку городів. Що потрібно знати