Харчова міль може оселитися навіть на ідеально чистій та продезінфікованій кухні.

Всі знають, що харчова міль швидко розмножується в продуктах харчування і робить їх непридатними для споживання. Найчастіше харчова міль з'являється у наших квартирах із зараженими продуктами (крупою, сухофруктами, цукром). Ще в магазині або на складі комаха проникає в упаковку через дрібні дірочки і відразу починає відкладати яйця. Вони крихітні, тому людина не побачить їх під час покупки.

Що ж до людини, то харчова міль не кусається і не переносить небезпечні інфекції, а отже шкоди не завдає. Але всі продукти будуть зіпсовані, і їх потрібно буде викинути.

Таким чином, якщо відразу не вирішити, як позбутися харчової молі на кухні, вона почне літати по приміщенню і зможе потрапити в тарілку з вечерею.

Отже, єдиний реальний спосіб позбутися зараження харчовою міллю - видалити всі заражені продукти з кухні та з комори. Більше того, експерти рекомендують викидати продукти у відро для сміття на відкритому повітрі, щоб метелики не проникли в будинок знову. А найкраще заражені продукти спалити.

Після того, як заражені продукти будуть викинуті, потрібно провести додаткове прибирання, наприклад, господарським милом. Для цього потрібно додати в 1 л води жменю наструганого брусочка і вимити всі поверхні.

Народні засоби від харчової молі

Добре відлякують шкідника народні засоби:

  • Часник. Покладіть у банку з крупами 2–3 зубчики очищеного часнику;

  • Оцет. Зробіть концентрований оцтовий розчин, протріть стінки та полиці кухонного гарнітура;

  • Лаванда , лавровий лист, тютюн та кірки від цитрусових . Вони випромінюють сильний запах, який міль не виносить.

До речі, щоб не доводилося постійно виводити міль із кухонних шаф, намагайтеся купувати продукти в невеликих упаковках, щоб вони не лежали в шафах довше 3-4 місяців. Якщо ви рідко користуєтесь крупами, зберігайте їх у холодильнику.

Читайте також:

Навіть у туалеті чистіше: названо 5 найбрудніших місць на кухні, про які не всі знають

Навіть якщо дуже хочеться, краще не ризикувати: кому не можна їсти диню

За таку насолоду вам присвячуватимуть вірші: рецепт макаронної запіканки з фаршем, гарбузом та томатами