Незважаючи на складні обставини в Україні, зокрема військовий стан та фінансові труднощі для багатьох громадян, вартість комунальних послуг продовжує зростати. За рік, з липня 2022 року по липень 2023 року, вартість комунальних квартир збільшилася на 14,7%. Найбільше зростання спостерігалося за тарифами на електроенергію, які з 1 червня 2023 року зросли на 69,7%. Такі цифри наводить Державна служба статистики.

Про це пише «napensii»

Подорожчали й інші комунальні послуги: вивіз сміття збільшився на 14,3%, утримання та ремонт житла – на 10,6%. Витрати на управління багатоквартирними будинками зросли менше – на 2,7%, а ціни на водопостачання та водовідведення зросли на 0,8% та 0,7% відповідно.

Цікаво, що ціни на природний газ залишилися без змін, а гаряча вода та опалення трохи подешевшали зі зниженням їх цін на 0,2%.

Багатьох українців непокоїть можливість подальшого підвищення тарифів на електроенергію, оскільки експерти прогнозують чергове подорожчання цієї комунальної послуги наприкінці року. Однак у Міненерго заявили, що не планують змінювати чинний тариф на електроенергію для побутових споживачів до закінчення опалювального сезону. В результаті, як мінімум, до березня-квітня 2024 року українці продовжуватимуть платити 2,64 грн за кіловат-годину незалежно від обсягу споживання.

Читайте також:

Допоможе звичайна лимонна кислота: спробуйте цей спосіб на городі. Урожай вас здивує

Не натягніть біду на свій будинок: названі дні, коли в жодному разі не можна копати картоплю

Сюрпризи у поштових скриньках: українцям масово шлють штрафи від облгазів. Що потрібно знати