У російській Якутії, у віддаленому регіоні Сибіру, ​​зараз спалахнув вогонь, який уже охопив 125 тисяч гектарів лісової території. Відомо, що зараз у самому регіоні активно горять 98 пожеж. З початку пожежонебезпечного сезону, який тільки-но розпочався, вже зареєстровано понад 700 природних пожеж, що охопили понад 1,2 мільйона гектарів земель.

Докладніше про пожежі в Росії інформує Апостроф, посилаючись на росЗМІ.

За інформацією від МНС республіки, більша частина пожеж спалахнула на території Алданського, Олекмінського та Усть-Майського районів, де зафіксовано 60 вогнищ полум'я. Ситуація у цих районах залишається найбільш складною.

Щоб упоратися з загоряннями, в Якутії було запроваджено режим надзвичайної ситуації (НС). Усі сили та ресурси спрямовані на боротьбу з вогнем та забезпечення безпеки мешканців регіону.

Вважається, що лісові пожежі, які цього року охопили Якутію, стали найбільшими у світі. Вже загинула величезна кількість деревних насаджень, і площа лісів, що обгоріли, становить майже 8,5 мільйона гектарів.

Варто зазначити, що росіяни не спроможні повністю сфокусуватися на своїх проблемах, і замість того, щоб не допустити зникнення унікальної сибірської екосистеми, продовжують знищувати екосистему в Україні.

Читайте також:

Виступала на окупованих територіях: відома російська співачка покалічилася в аварії. Довелося викликати гелікоптер

Паніка в Москві: закриття головного аеропорту та запровадження плану "Килим". Що відбувається

З Білорусі раптово полетіли майже всі бойові гелікоптери. Що про це відомо