Для заморожування підходять лише стиглі, не перестиглі та без пошкодження овочі. Добре вимийте томати та викладіть їх на рушник.

Перший метод. Помідори ошпарити, зняти шкірку. Тепер їх потрібно дрібно нарізати, обережно викласти брусочком і загорнути в харчову плівку.

Такі заготовки найзручніші для приготування різних страв.

Другий спосіб . Він для чері. Помийте їх і розкладіть на рівну поверхню на відстані один від одного. Коли вони заморозяться, можна перекласти у контейнер.

Підійдуть для овочевих запіканок, можна розрізати навпіл, розморозити та використовувати у салатах.

Третій спосіб . Помідори слід перетерти на тертці. Шкірка не потрібна. Заморозьте сік з м'якоттю будь-якими зручними порціями.

Це можуть бути пакети або форми для льоду. Декілька таких "таблеток" можна додати в піджарку для борщу, харчо або в соуси.

Четвертий спосіб . Це заморожування томатної пасти. Помідори потрібно перекрутити, попередньо знявши шкірку. Спеції та зелень додаються до смаку.

Таку заготівлю також можна заморозити у формах для льоду. Підійде для борщу та солянки, для соусів до макаронів та рису.