Для заморожування підходять лише стиглі, не перестиглі та без пошкодження овочі. Добре вимийте томати та викладіть їх на рушник.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПерший метод. Помідори ошпарити, зняти шкірку. Тепер їх потрібно дрібно нарізати, обережно викласти брусочком і загорнути в харчову плівку.
Такі заготовки найзручніші для приготування різних страв.
Другий спосіб . Він для чері. Помийте їх і розкладіть на рівну поверхню на відстані один від одного. Коли вони заморозяться, можна перекласти у контейнер.
Підійдуть для овочевих запіканок, можна розрізати навпіл, розморозити та використовувати у салатах.
Третій спосіб . Помідори слід перетерти на тертці. Шкірка не потрібна. Заморозьте сік з м'якоттю будь-якими зручними порціями.
Це можуть бути пакети або форми для льоду. Декілька таких "таблеток" можна додати в піджарку для борщу, харчо або в соуси.
Четвертий спосіб . Це заморожування томатної пасти. Помідори потрібно перекрутити, попередньо знявши шкірку. Спеції та зелень додаються до смаку.
Таку заготівлю також можна заморозити у формах для льоду. Підійде для борщу та солянки, для соусів до макаронів та рису.