За словами Йоміурі, Японія планує розширити список автомобілів, заборонених для продажу в Росії. У той час як попередня заборона стосувалася тільки автомобілів класу люкс, нові обмеження поширюватимуться як на нові, так і на автомобілі з об'ємом двигуна понад 1,9 літра. Це означає, що гібридні автомобілі та електромобілі також будуть заборонені.

Про це пише «obozrevatel»

Уряд Японії має намір посилити експортний контроль легкових автомобілів, у тому числі вживаних, як додаткову санкцію проти Росії. Раніше основна увага приділялася обмеженню автомобілів класу "люкс", щоб чинити тиск на вищих російських чиновників та олігархів, які фінансово підтримують уряд.

Очікується, що нові санкції будуть затверджені наприкінці липня і набудуть чинності на початку серпня. Рішення про розширення заборони на продаж автомобілів мотивоване побоюваннями з приводу можливого військового використання вживаних японських автомобілів у Росії, а також бажанням чинити тиск на російських споживачів, які віддають перевагу недорогим та якісним японським автомобілям, що були у використанні.

З інших пов'язаних із цим новин слід зазначити, що Великобританія також нещодавно розширила санкції проти Росії. 13 осіб, зокрема посадових осіб, причетних до викрадень та депортацій українських дітей, внесено до списку осіб, яким загрожує персональні обмеження.

Читайте також:

Після удару Кримським мостом росіяни потужно відступатимуть відразу з двох регіонів, - генерал-майор

Київстар порадував тарифом, в якому немає обмежень щодо швидкості інтернету

Ви закохаєтеся в неї: рецепт ніжної сирної запіканки з рисовим борошном