За кімнатних умов огірки можна зберігати не більше 2-3 днів. Однак за певних умов вони можуть довго залишатися свіжими та хрусткими.

Низька температура, різкі перепади, надмірна вологість чи сухість – ось чого бояться огірочки.

Водночас важливо пам'ятати, що не всі огірки можна довго зберігати. Так, сухі, чисті та непошкоджені плоди з твердою шкіркою зберігаються найдовше, а ось тепличні, тонкошкірі та водянисті плоди на таке не здатні.

Крім того, для тривалого зберігання не годяться плоди, що пролежали кілька днів за кімнатної температури. Важливо, щоб з часу збирання огірків до моменту їх закладки на зберігання пройшло якнайменше часу.

Огірки для зберігання повинні бути чистими, помитими, але сухими. Мити огірки перед закладанням на зберігання не можна.

Огірки у холодильнику можна зберігати кілька днів.

  • Плоди можна просто покласти у відділення для овочів (у лотку для овочів), причому готувати їх для такого короткочасного зберігання не потрібно.
  • Огірки кладуть у поліетилен, накривають вологою марлею, сам пакет не закривають. Запаковані таким чином плоди можуть зберегтися свіжими близько 10 днів.
  • Загорнувши кожен огірок у паперовий рушник (серветку) і поклавши їх у целофановий пакет, можна огірки зберегти свіжими терміном до 2 тижнів.
  • Зберегти огірки свіжими до 3-4 тижнів можна у воді. Для цього в миску (або лоток) наливають холодну воду, частково (на 1-2 см) занурюють у неї плоди хвостиками донизу, ставлять ємність у овочеве відділення холодильника. Щодня воду треба міняти. Для зберігання цим способом бажано брати огірки із щільною темно-зеленою горбкуватою шкіркою.
  • Огірки обмазують яєчним білком, попередньо вимивши їх та висушивши. Від білка з'являється плівка, яка перешкоджатиме випаровуванню води. Зберігати огірки у білковій плівці можна на полиці для овочів.

Читайте також:

Допоможе цибулиння: досвідчений садівник поділився секретом потужного врожаю огірків

Консервації вистачить на всю зиму: підгодуйте цим простим засобом ваші огірки і ви будете здивовані

Просто додайте манку під ваші огірки та результат вас здивує. Старовинна хитрість