Всі українці знають, що правильне харчування важливе для кожної людини. Однак з віком людина має ретельніше підбирати продукти, щоб уповільнити старіння організму. Особливо це стосується чоловіків після 50 років.

Так, список корисних продуктів для чоловіків після 50 склав портал Eat this! Not That!

авокадо

"Вітаміни та жирність авокадо забезпечують збільшення кількості антивікових антиоксидантів та фітохімічних речовин. Вітаміни B і C, а також фолієва кислота і магній, лютеїн та бета-каротин - це лише деякі з основних антиоксидантів проти старіння", - каже Рейчел Файн, доктор медичних наук та власниця консультаційної служби харчування у Нью-Йорку To The Pointe Nutrition.

А ще в авокадо високий вміст мононенасичених жирів, які допомагають зменшити сплески цукру в крові.

Спаржа

Мало того, що спаржа пов'язана з профілактикою певних типів раку, вона також є одним із найкращих харчових джерел пребіотиків, які сприяють зростанню корисних бактерій у кишечнику. Саме тому спаржа без перебільшення є секретом молодості чоловіків після 50 років. А ще її використовують у боротьбі з депресією та віковими кризами.

"Чоловіки повинні не забувати вживати низку продуктів, багатих на пребіотики, щоб уповільнити процес старіння", - говорить Кара Ландау, експерт зі здоров'я кишечника і засновник Uplift Food.

Риба

З віком тіло людини виробляє все менше жирних кислот омега-3, які зменшують запалення і кров'яний тиск, тому особливо важливо віддавати перевагу продуктам з високим вмістом омега-3 після 50 років.

"В одному дослідженні люди старше 50 років, які їли рибу хоча б раз на тиждень, мали на 16% менший ризик серцевих захворювань та на 25% нижчий ризик смерті від усіх причин", - каже Джанет Коулман, дослідник The ConsumerMag.com.

Шпинат

За словами Марісси Мешулам, доктора медичних наук та засновника MPM Nutrition, вживання в їжу зелені – один з найкращих способів уповільнити процес старіння.

"Темно-зелені листові овочі можуть допомогти уповільнити зниження когнітивних функцій у дорослих, що старіють", - говорить дієтолог.

Шпинат, капуста, рукола і мангольд особливо багаті на вітамін К, захисний мікронутрієнт, який, як відомо, має протизапальну дію в організмі, що означає, що він може бути корисний при вікових захворюваннях, таких як серцево-судинні захворювання, остеоартрит.

Волоські горіхи

Горіхи, такі як мигдаль, багаті на вітамін Е, які зберігають шкіру здорової та молодої та запобігають появі зморшок також необхідні в раціоні.

Читайте також:

Вони є в будь-якому супермаркеті: названі продукти, які забирають 15 років вашого життя

Ви весь час робили це неправильно: які продукти насправді не потрібно мити

Буде постійно витріщати: названі продукти, які викликають постійне здуття живота

У жодному разі не вживайте це: 5 продуктів, які заборонені при підвищеному тиску