Чи знаєте ви, що використана заварка з чаю може стати справжнім універсальним помічником на вашому городі? Вона може бути використана для підготовки ґрунту до посадки, для вирощування розсади, для підживлення рослин та як мульчуючий матеріал.

У нашому матеріалі ми докладніше розповімо про те, як застосувати заварку від чаю на городі та саду.

Компост

Додайте використану заварку в компостну купу. Чай збагатить компост корисними елементами, такими як азот, та активізує процеси розкладання коштом своїх дубильних речовин.

Добриво

Використовуйте заварку як екологічно безпечне добриво. Просто прикопайте чайне листя у верхній шар ґрунту в приствольних колах. В результаті ґрунт буде насичений азотом та отримає пролонговане добриво.

Пігулки для розсади

Пакетики із використаним чаєм можна використовувати замість торф'яних таблеток для вирощування розсади. Просто розкрийте верх пакетика, додайте ґрунт для розсади і посаджене в них насіння. Коли сіянці досягнуть потрібної фази, їх можна пересадити в горщики або відкритий ґрунт, просто залишивши в чайному пакетику. Заварка буде добривом і допоможе уникнути пошкоджень коріння при пересадці.

Поліпшення ґрунту

Використовуйте використану заварку, особливо листовий чай, щоб покращити структуру ґрунту. Вона зробить ґрунт більш рихлим, покращить повітро- та вологопроникність. Рекомендується додавати приблизно 0,5 кг чайного листя на 1 квадратний метр ґрунту.

Мульчування

Використовуйте використану заварку як мульчу. Заварка затримуватиме вологу і поступово розкладатиметься, покращуючи якість ґрунту. Крім того, чайна мульча пригнічує зростання бур'янів, що дозволить вам рідко пропалювати грядки.

Тепер ви знаєте, як використовувати використану заварку на вашому городі та в саду. Це простий та екологічний спосіб покращити ґрунт та допомогти рослинам рости здоровими та міцними. Спробуйте ці методи та насолоджуйтесь результатами!

Читайте також:

Ви збиратимете помідори відрами до глибокої осені: спробуйте цю хитрість на городі

Багато хто про це навіть не здогадувався: ось навіщо зав'язувати у вузол стрілки часнику на городі

Допоможе просте борошно: після обробки грядок ви здивуєтеся врожаю. Чим вона корисна