Окупаційні війська на півдні України швидко деградують, а резервів ворог не має.

офіційні джерела подають російські оборонні операції дуже ефективними на цьому напрямку, але російське командування не впевнене, що вдасться утримати лінію оборони на Запорізькому напрямку.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Так, російські мобілізовані, які зосереджені у Запорізькій області, перебувають на передовій від жовтня 2022 року без ротації. Цей особовий склад не змогли вивести з позицій, тому що немає людей для їхньої заміни.

"Російським силам, ймовірно, не вистачає боєздатних резервів. Відмова від проведення будь-якої ротації може призвести до швидшої деградації російських формувань, що обороняються від українських контрнаступів на півдні України", – прогнозують аналітики.

Більш того, ситуація на запорізькому напрямку для росіян загострюється, адже військові експерти ось уже кілька днів пишуть про інтенсивне перекидання туди підкріплень української армії.

Крім того, "військкори" звинувачують російських пілотів у завданні ударів по вже знищеній українській військовій техніці. Вони вважають, що міноборони Росії може використовувати це для фейкових заяв про успіхи й "шалені втрати українців". До цього Кремль вдавався і раніше – завищував втрати української бронетехніки, щоб зобразити російські оборонні операції як надзвичайно ефективні.

Читайте також:

Не лаяв і не шльопав: Пєсков вирішив заступитися за Путіна, якого притиснув лідер Китаю

Це крах Путіна: після бунту "вагнерівців" Пригожину повернули навіть нагородний пістолет від імені Шойгу

Путін у паніці втік із Москви, коли почався бунт. ЗМІ розповіли, куди він відлітав