Ніхто не заперечуватиме, що хрумкий, соковитий і дуже корисний болгарський перець ідеально підійде як доповнення до салатів і гарнірів, так і просто: посидіти-похрумтіти від нічого робити як перекус до основної страви. Ось тільки якщо внести надмірну кількість азоту та органіки, то перець стане вегетативним – у нього будуть товсті стебла, але слабкі плоди і тому стінки тонкі та не соковиті. Чому у перцю утворюються тонкі стінки при дозріванні розглянемо далі.

По-перше, звертаємо увагу на температуру в теплиці - якщо вона занадто висока і мало відрізняється в денний і нічний час, то знижується витрата асимілянтів.

Іншими словами, порушується "дихання рослини", що сильно впливає на його розвиток.

Ще однією причиною є підхід у харчуванні. Спершу перець нарощує розмір, а потім товщину стінок.

На початку періоду вегетації потрібно внести необхідну кількість азоту, фосфору та кальцію.

Також перцям не подобається надмірно спекотне, надто сухе і надмірно вологе повітря. Тому постарайтеся забезпечити перцю оптимальні умови.

Отже, щоб виростити прекрасні перці товстостінні, потрібно під час цвітіння зробити розчин на основі золи. Формула наступна: 1 кг кропиви + 1 кг коров'яку + 1 ст. деревної золи залиши бродити на сонці тиждень. Розмішуємо його з водою 1: 10 і поливайте об'ємом 1 л на кущ.

Читайте також:

Старовинна хитрість: розсипте цю крупу городом, щоб позбавитися шкідників

Допоможе звичайний туалетний папір: як швидко відновити "збледрений" газон

Збирати відра і пригощати сусідів: саме так доглядайте огірків. Важливий секрет