Вершкове масло - це продукт, який є у раціоні практично кожної сучасної сім'ї. Ось тільки в Україні час від часу виявляють та вилучають із продажу великі партії фальсифікату вершкового масла, тому важливо знати, як вибрати справді якісний продукт.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяТак, якщо вірити експертам Спілки споживачів України, то близько 40-50% вершкового масла із ціною до 50 грн за пачку, яку продають в Україні, є підробкою.
Саме тому кожному споживачеві важливо знати, як самостійно розпізнати, чи вони купують справжнє масло. Про це пише Оглядач .
Отже, щоб самостійно визначити, чи натуральне вершкове масло ні, потрібно по-перше уважно вивчити інформацію, яка розташовується на упаковці продукту. Ще б пак, якщо жирність масла становить менше 60%, це говорить про те, що в руках не вершкове масло, а маргарин або спред.
Крім того, справжнє масло повинно мати маркування "масло вершкове" або "масло селянське".
Також звертаємо увагу на склад продукту - справжнє вершкове масло повинне складатися із вершкового сировини або з молока. Якщо в ньому присутні такі олії, як арахісове або пальмове, то вершковим його можна називати лише умовно.
Ну і насамкінець потрібно перевірити термін придатності: справжнє вершкове масло повинне мати термін придатності не менше 2-3 місяців.
Домашні способи розпізнати підроблену олію
Найбільш простий спосіб перевірити якість вершкового масла – покласти його на розпечену сковороду. Так, натуральний молочний продукт розтоплюватиметься поступово, без виникнення піни та прозорої рідини. Якщо ж після розпалювання олії на сковороді у жовтій рідині плавають білі або світло-жовті грудки, велика ймовірність того, що до складу додані рослинні жири, адже такі продукти мають температуру плавлення до трьох разів вищу, ніж у вершкового масла.
Перевірити справжність продукту можна за зовнішнім виглядом після вилучення з морозильної камери після 3-4 годин перебування в ній. Так, якщо продукт натуральний, в якому немає ні грама рослинного жиру, він відколюватиметься шматочками і кришиться. Якщо масло легко намазується - це ознака того, що ми маємо справу з підробкою.
Можна провести ще один тест: залийте шматочок олії окропом. Натуральний продукт швидко розтане і розповзеться по поверхні рідини жовтими краплями. А ось маргарин або спред будуть просто плавати в окропі практично в тому ж вигляді, а якщо ви спробуєте розмішати їх ложкою, вони поділяться на дрібніші шматочки.
Читайте також:
Буде постійно витріщати: названі продукти, які викликають постійне здуття живота
У жодному разі не вживайте це: 5 продуктів, які заборонені при підвищеному тиску
Ви шаленієте від цієї заготівлі на зиму: рецепт ікри з молодих кабачків та мівіни
Смак молодості: рецепт соковитого шашлику, який колись продавався на кожному пляжі