З 1 липня 2023 року українські громадяни отримають квитанції, де будуть вказані суми податку на житло. Українці мають встигнути сплатити податок на нерухомість до кінця цього літа.

Докладніше про те, скільки і в які терміни необхідно сплатити як податок на нерухомість інформує сайт "На пенсії".

Повідомляється, що багатьом доведеться заплатити суттєві суми податку на нерухомість, інакше їм загрожують штрафи за прострочення оплати податку на нерухомість. Податкова ставка податку на нерухомість залежить від площі квартири чи будинку, і потрібно заплатити лише за зайві квадрати.

Якщо нерухомість перебуває у зоні бойових дій, окупованій зоні, або знищена внаслідок військових дій в Україні, громадяни звільняються від сплати податку на нерухомість.

За даними на сьогоднішній день, податку на нерухомість становить до 1,5% від мінімальної зарплати. Згідно із законодавством, громадянам потрібно сплачувати податок на нерухомість один раз на рік. У 2023 році громадяни сплачуватимуть податок на нерухомість за 2022 рік. Українці матимуть 60 днів після отримання квитанції для безштрафної сплати податку на нерухомість.

Якщо квартира має площу 90 квадратних метрів, необхідно сплатити податок на нерухомість лише за 30 квадратних метрів, що становитиме 2925 грн. Якщо площа нерухомості більша, сума податку на нерухомість буде вищою.

Таким чином, податок на нерухомість є значним навантаженням для багатьох українців, особливо для тих, хто має велику площу нерухомості. Проте уряд України надає низку можливостей для звільнення від сплати податку, наприклад, для тих, хто перебуває в зоні бойових дій, окупованих територіях, або для тих, у кого нерухомість знищена внаслідок військових дій.

Читайте також:

Яку пенсію ви отримуватимете, якщо зараз живете на середню зарплату. Названо суму

Залишилися останні тижні: від сум у платіжках полізуть очі на чоло. Як цього уникнути

Тримайтеся подалі від цієї гидоти: названо найнебезпечнішу рибу з супермаркетів