Сьогодні, 23 червня, за церковним календарем – день спогаду про священномученика Тимофія. Відомий своїми чудесами та прозорливістю, він був єпископом у Прусі за часів правління імператора Юліана. Його благочестиві справи та проповіді призвели до навернення багатьох язичників до Христа, а його мудре керівництво сприяло добробуту його пастви.

Детальніше про 23 червня, його історію, традиції, заборони та прикмети інформує ТСН.

Однак успіхи Тимофія привернули увагу імператора, який почав злитися на святого за його вірність Богові. Це призвело до того, що Тимофія ув'язнили і катували протягом тривалого часу, намагаючись змусити зректися віри. Але священномученик Тимофій залишився вірним своїм переконанням і відмовився змінити свої переконання. За це жорстоко відрубали голову.

Святий Тимофій залишився прикладом вірності та мужності для багатьох віруючих. Його пам'ять згадується і шанується у церкві, як символ протистояння віри та зла. Його свята ікона оспівується і поклоняється віруючими в регіонах, де він опікується. Цей чудотворний святий є духовним наставником для багатьох і нагадує нам про важливість мужності та твердої віри в Господа, незалежно від того, які випробування на нас чекають на нашому шляху.

Що заборонено робити 23 червня

- Не рекомендується 23 червня нудьгувати чи злитися. Краще провести день 23 червня у радісних емоціях, радіти життю та ділитися позитивом із оточуючими.

- Не варто 23 червня скупитися чи скупитися. Існує переказ, що така поведінка 23 червня може принести нещастя та біду в будинок.

- 23 червня не давайте гроші в борг і не беріть їх у інших людей. Батьки вірили, що якщо 23 червня взяти або позичати гроші, то вони ніколи не повернуться.

- Якщо 23 червня світить місяць, краще закрити вікно шторами і не спати у його світлі. Якщо 23 червня на вулиці прохолодно, то можна насолодитися чудовою місячною ніччю, але слід пам'ятати, що згідно з повір'ями, місячне світло 23 червня може завдати шкоди людині, якщо вона потрапить на її очі.

- Не дивіться у чужі вікна 23 червня. Батьки вірили, що якщо ви дивитися 23 червня в чужий будинок, то всі нещастя цього будинку перенесуться на вас.

Народні прикмети та традиції 23 червня

- Якщо 23 червня у полі бігають миші, то наступний рік буде голодним через неврожай.

– Якщо 23 червня ворони летять над лісом, то це може бути провісником епідемій та хвороб.

- Якщо 23 червня ворони сидять на землі й не літають, то це може означати негоду та біду.

Читайте також:

У Кремлі відбувається щось не те: Путін зізнався, що йому якісь "мужики щось набили"

Вже навіть Китай відвернувся від Путіна: крах Кремля розпочався два дні тому. Що потрібно знати

"Це буде потужний удар": у ЄС розповіли, як притиснули Путіна. Такого він не чекав