Нещодавно в Україні набула чинності ухвала Кабміну, яка надає відстрочку або звільнення громадян від призову на термінову військову службу.

Про підстави для звільнення зі служби та деталі постанови, яка надає відстрочку або звільнення громадян від призову на строкову військову службу, докладно розповів адвокат Ростислав Кравець у своєму YouTube-каналі, інформує Апостроф.

У рамках постанови, яка надає відстрочку чи звільнення громадян від призову на строкову військову службу, розглянуто не лише питання підстав для звільнення від служби призовників, а й турбота про щасливе майбутнє дітей. Для призовників, які виховують дітей з тяжкими захворюваннями, дітей з інвалідністю до 18 років, а також для тих, хто піклується про близьких з інвалідністю, надається відповідне відстрочення.

"Що означає самостійно? Це не означає, що ви не перебуваєте в офіційному шлюбі. Це означає виключно те, що: або дружина померла, або вона позбавлена ​​батьківських прав", - наголосив правозахисник.

Проте адвокат вважає, що питання термінової служби потребує просто негайного вирішення. Незважаючи на це, всі громадяни України повинні розуміти, що захист своєї країни – це не лише обов'язок, а й відповідальність перед власною родиною та соціумом загалом. Тому заклик до служби у такі важкі часи – це не лише закон, а й моральний обов'язок кожного українця.

Читайте також:

Вже навіть Китай відвернувся від Путіна: крах Кремля розпочався два дні тому. Що потрібно знати

Важлива заява Зеленського щодо Запорізької АЕС: "У РФ розглядають акт із викидом радіації"

Небо гудітиме: Латвія направляє в Україну всі свої бойові гелікоптери