Вибух греблі на Каховській ГЕС є не лише екологічною катастрофою, а й ударом по економічній ситуації в Україні, яка й так була хиткою через війну з Росією. Багато економістів, зокрема світових, намагаються зробити прогноз щодо того, як підрив дамби на Каховській ГЕС погіршить економіку країни, зокрема, як вплине на курс долара.

Економіст, виконуючий обов'язки міністра економіки України у 2020 році, Павло Кухта передбачив, як вплине теракт на курс долара. Про зміни курсу долара після вибуху греблі на Каховській ГЕС інформує finance.ua.

Кухта висловив думку, що гривня по відношенню до долара має залишатися стабільною, зокрема завдяки великому припливу грошей із Заходу. На думку експерта, курс долара не повинен сильно вагатися, і національний банк не дасть курсу долара значно зростати чи падати.

Крім того, Павло Кухта не радить діставати відкладені долари та бігти в обмінники, щоб змінити їх на гривні. Він попереджає, що зараз гривня стабільна і це може призвести до втрати коштів через курс долара.

«Дістанете — ви ще й втратите. Ви бачите, що він виріс цей курс. Я не думаю, що Нацбанк дасть зараз сильно коливатися курсу — що сильно зростатиме, що сильно падатиме», — запевняє Кухта.

Таким чином, експерт вважає, що найближчим часом курс долара не значно змінюватиметься і гривня залишиться стабільною завдяки припливу фінансових коштів, у тому числі в доларовому еквіваленті, із Заходу. Це дає можливість українській економіці зберігати рівновагу та продовжувати свій розвиток на стійкому фінансовому фундаменті. А люди можуть зберегти свої нагромадження у доларах.

Читайте також:

Не дивуйтесь цифрам у платіжках: як покарають тих, хто відмовить у перевірці лічильників

Можна добре заощадити: як отримати знижку на оплату комунальних послуг

Важливі зміни: в Україні змінено термін прийняття спадщини. Що потрібно знати