Солоність води у Чорному морі в Одесі залишає бажати кращого. Все через підрив греблі Каховської ГЕС, через що великий потім прісної води ринув у море, і це загрожує серйозними наслідками для всієї екосистеми.

Докладніше про це інформує Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу.

Повідомляється, що поточні показники солоності води Чорного моря знаходяться нижче за норму практично втричі. Причиною такої катастрофічної ситуації із солоністю Чорного моря став підрив Каховської ГЕС російськими окупантами, внаслідок чого відбувається опріснення Чорного моря, а це неминуче потягне за собою екологічне лихо - чорноморська флора та фауна перебуває на межі вимирання, і Чорне море саме знаходиться на межі існування у тому вигляді, в якому Чорне море існувало досі.

Дослідження морської води у Чорному морі, проведені фахівцями 10 червня в Одесі у трьох різних точках Чорного моря, визначили проблемні показники із солоністю води у Чорному морі. У Новій Дофінівці виявлено перевищення зважених речовин у 1,6 раза та загального заліза у 9 разів, а солоність води нижча за норму у 2,7 раза. У Ланжероні вода містить загальне залізо в 5,2 раза вище за норму, а солоність знаходиться на рівні нижче за норму у 2,9 раза. На 16 станції Великого фонтану проблема полягає у перевищенні зважених речовин у 1,1 раза, загального заліза у 3,4 раза та солоності у 2,9 раза нижче за норму.

Таким чином, причини зниження солоності води Чорного моря поблизу Одеси пов'язані з негативними наслідками підриву Каховської ГЕС, що спричинив опріснення Чорного моря. Проте експерти, як і раніше, сподіваються на якнайшвидше покращення ситуації та збалансування показників солоності води у Чорному морі найближчим часом.

Читайте також:

Буде справжнє пекло: Крим залишиться без води через Путіна, людей уже попередили

Просто не віриться: до берегів Одеси приносить затоплені будинки Херсонщини. Відео

Путін кинув усю свою армію: російські солдати біжать разом із офіцерами