Кожен українець, виходячи на пенсію, сподівається на достойні пенсійні виплати. Але не всі отримують бажане – велику пенсію, а це викликає розчарування та незадоволеність. Щасливчики, народжені на початку або наприкінці року, можуть скористатися простим прийомом, який допомагає збільшити пенсійні виплати. Щоправда, прийом такого підходу лише для певної категорії громадян-пенсіонерів.

Детальніше про простий прийом, що дозволяє підвищити свою пенсію, інформує сайт Факти та коментарі.

Повідомляється, що одна пенсіонерка з Дніпра зіткнулася з проблемою призначення пенсій. Подавши заяву на пенсію заздалегідь на призначення пенсії через портал послуг Пенсійного фонду у грудні на 60-річчя, вона отримала пенсію набагато раніше, ніж хотіла б – і вже з 12 січня. У результаті їй нарахували менш вигідну середню заробітну плату, і як наслідок – меншу пенсію.

Відповідно до закону, пенсія за віком призначається з наступного дня після досягнення пенсійного віку, якщо заява не подана пізніше ніж через три місяці. Якщо заяву подано через портал послуг Пенсійного фонду, днем ​​звернення вважається дата його реєстрації разом зі сканованими копіями документів. Полегшити життя пенсіонерам дозволяє подавати заяву за місяць до досягнення пенсійного віку.

У цій ситуації закон було дотримано, і пенсію призначили після досягнення пенсійного віку, але цей прийом допомагає збільшити пенсійні виплати тим, хто народжений на початку чи наприкінці року. Просто потрібно подати заяву на призначення пенсії наперед, щоб сформувалася прибуткова середня заробітна плата для розрахунків. Отже, якщо ви враховуєте цю можливість під час подання заяви на пенсію через портал послуг Пенсійного фонду, ви можете підвищити свої шанси на вигідніший розподіл пенсійних виплат.

Читайте також:

Перерахунок пенсій заднім числом: тисячі українців зрадіють сюрпризу

Дуже шкода, але доплати не буде: 4 категорії пенсіонерів, які не отримають надбавку

Понад чотири тисячі гривень: українцям розповіли про надбавки до пенсій. Хто отримає