Коли спека досягає піку, немає нічого кращого, ніж поласувати соковитою, хрумкою та освіжаючою м'якоттю кавуна. А ще саме кавун – один із лідерів за вмістом лікопіну – дуже сильного антиоксиданту. Усе це допомагає зміцненню імунітету, а й допомагає організму підтримки нормальної функції нервової системи та формування червоних кров'яних тілець. До того ж солі заліза, калію, натрію, фосфору, магнію, що містяться в м'якоті кавуна, благотворно впливають на діяльність органів кровотворення, травлення, серцево-судинної системи, залоз внутрішньої секреції. 2022 року українці не змогли повною мірою насолодитися цим смаком через окупацію Херсонської області, але на 2023 рік покладаються великі надії.

Стало відомо, що 2023-го року кавуни будуть доступнішими для українців, ніж торік. Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький в ефірі інформаційного телемарафону.

Так, за його словами, ягода буде доступнішою, оскільки на деокупованих територіях Херсонської та Миколаївської областей було пріоритетним розмінування, насамперед, площ під овочеві або баштанні культури.

"Однозначно виробництво цього року буде більшим, ніж минулого. Очевидно, що ціна буде меншою. Наскільки вона знизиться - зараз складно спрогнозувати, оскільки бачимо нестабільність у погодних факторах, цього року великі коливання, це впливатиме на виробництво. Другий фактор - треба розуміти, що буде з цінами на пальне, тому що логістика у цій ягоді суттєво впливає", - сказав він.

При цьому про масове виробництво можна говорити у липні та серпні.

Зазначимо, що зараз ціна на кавуни в українських супермаркетах коливається в діапазоні від 49,9 до 60 гривень за кілограм.

Читайте також:

Новий тариф на електроенергію: скільки платитимемо за світло. Названі суми

Київстар підвищив ціну чергового тарифу: скільки українці платитимуть із травня

Перевіряйте платіжки: яким має бути тариф на газ у травні