У понеділок, 5 червня, відзначається День Святого Духа (Духів день), Всесвітній день довкілля, День бігу, День повітряних кульок, Міжнародний день боротьби з незаконним рибним промислом.

Окрім того, цього дня носії семи імен святкують свої Дні ангела.

У кого іменини 5 червня 2023 року

Опанас: від давньогрецького імені Атанасіос, що походить від слова атанатос - "безсмертний".

Данило - це ім’я має давньоєврейське походження і перекладається як "Бог — мій суддя". 5 червня вшановуються архімандрит Данило Переяславський та Данило Грехозаруцький (Угличський).

Леонтій: від давньогрецького імені Леонтіос, що походить від леонтейос - "левий". 5 червня вшановується єпископ і святитель Леонтій Ростовський.

Михайло: від давньоєврейського імені Міхаель - "рівний, подібний до Бога", "запитаний у Бога".

Жіночі іменини 5 червня 2023 року

Дарія: від імені Дарейос, що походить від давньо-перських слів dāraya - "тримати", "володіти" + vau - "добро" слов'янське ім'я, що походить від слова дар - "дарована", "подарована" одна з форм жіночого імені Даррен, в переклад з ірландської мови - "скеляста гора", "невисокий".

Єфросинья: від давньогрецького імені Еуфросюне - "веселощі", "радість". 5 червня – День пам’яті преподобної Єфросинії, ігуменії Полоцької.

Марія: від давньоєврейського імені Мірьям - "бажана", "гірка", "безтурботна". 5 червня вшановується мироносиця Марія Клеопова.

Читайте також:

Горітимуть найбільші міста Росії: астролог назвав дату "вогняного пекла" в РФ. Зовсім скоро

Спекотне літо скасовується: синоптик розповів про сюрпризи погоди у червні

Що буде з курсом долара цього літа і до чого готуватись: прогноз