У світі рослин є справжня "дружба". І перець перебуває у центрі турботи з боку досвідчених городників, які намагаються розмістити біля перцю "адекватних" сусідів.

Солодкий перець – не проста культура, яка любить тепло та правильне сусідство. Деякі найкращі сусіди перцю, про які ми розповімо нижче, допомагають йому стати ще соковитішим і ароматнішим.

Найвірнішим сусідом солодкого перцю виявляється базилік. Ця рослина має понад 50 видів (наприклад, класичний, лимонний, гвоздиковий, карамельний, крупнолистовий, м'ятний і т.д.), які найкраще висаджувати між кущами перцю. Базилік дарує перцю неймовірно насичений аромат та покращує смак перцю. Крім того, ця ароматна рослина захищає врожай від шкідників, відлякуючи мух, комарів та трипси.

Наступним відмінним компаньйоном перцю будуть помідори, оскільки обидві ці культури потребують однакових умов вирощування та догляду. Поруч із перцем можна також посадити й баклажани.

Відмінним захисником від шкідників для перцю є кріп та коріандр. Вони не тільки не приваблять попелиці до кущів, а залучать корисних комах для перцю, таких як сонечко і златоглазка звичайна.

Римська ромашка, посаджена поруч із перцем, збільшить опірність перцю до хвороб.

Чорнобривці захистять перець від нематод і нейтралізують грибкові захворювання, що зачіпають урожай перцю.

Майоран, орегано, зелена цибуля та петрушка роблять відмінну компанію перцю, які не заважатимуть або шкодитимуть зростанню перцю.

Цибуля і часник завдяки своїм фітонцидним властивостям є універсальними культурами, які приживуться поряд з усіма культурами, включаючи болгарський перець.

Деякі городники садять між кущами перцю гарбуз, але для цього потрібно виділити більше місця, щоб листя кущів не затіняло свого сусіда – перцю.

У результаті, дбайливе і правильне сусідство може не лише позбавити перець від шкідників та хвороб, а й покращити смак та аромат перцю.

Читайте також:

Старовинна хитрість: розсипте цю крупу по городу, щоб позбавитися шкідників

Допоможе звичайний туалетний папір: як швидко відновити "облисілий" газон

Збиратимете відрами і пригощатимете сусідів: саме так доглядайте огірків. Важливий секрет