Сумна звістка надійшла з Одеси.

Так стало відомо, що на 46-му році життя помер відомий український футболіст Дмитро Каряка. У колишнього футболіста "Чорноморця", "Оболоні" та запорізького "Металурга" залишилися дружина та дві доньки.

Про смерть 45-річного Дмитра Карякі повідомили екс-одноклубники на його сторінці у Facebook .

Виявляється, колишньому футболісту у 2021 році діагностували рідкісну, але дуже страшну хворобу – бічний аміотрофічний склероз. Дмитро змушений був звернутися до громадськості по допомогу. Проте хвороба прогресувала і Дмитро, незважаючи на всі зусилля лікарів, навіть не міг самостійно тримати вилку.

Усі спроби лікарів врятувати життя Каряке виявилися марними.

Дмитро Каряка народився у 1977 році в Запоріжжі й дорослу футбольну кар'єру розпочав у тамошньому "Металурзі".
Напередодні старту сезону 1998-99 років футболіст перебрався до СК "Одеса". Дебютував в переможному домашньому поєдинку першого туру групи "Б" Другої ліги України проти Іллічівського "Портовика" (зараз місто називається Чорноморськ, - ред.).
Під час зимової перерви у тому ж сезоні перейшов до "Чорноморця". Потім грав за злочевський "Сокіл" та київську "Оболонь", а пізніше був у складі "Поділля" (Хмельницький) ), "Дністер" (Овідіополь).

Разом із Чорноморцем Дмитро Каряка виборов срібні медалі чемпіонату Першої ліги (1998/99), а з Оболонню бронзові (2000/01).

Нагадаємо, що у 2004-му році Дмитро Каряка, повертаючись з Одеси до Києва разом із одноклубником В'ячеславом Терещенком, заснув за кермом "Мазди" та потрапив у ДТП. У тій аварії загинув пасажир іншого авто, а Каряка пошкодив груди. Після аварії ігрова кар'єра Карякі пішла на спад. Футболіст грав у низці аматорських клубів України, а у 2017 році взагалі повісив бутси на цвях.

Читайте також:

Повний розгром Путіна: колишній командувач силами НАТО розповів, на що здатні західні танки

Сусіди України у небезпеці: літній Лавров розповів, куди Путін кине своїх солдатів

Вже другий інфаркт: Ігоря Ніколаєва намагаються врятувати лікарі. Що відомо про його стан