Мабуть, важко знайти людину, яка не любить полуницю. Ось тільки через квітневі заморозки, які пошкодили ранні сорти полуниці та окупації Херсонської області, фермери які одними з перших починали продавати цю ягоду з відкритого ґрунту, ціна на сьогоднішній день ще дуже висока, а спокуса величезна.

Як відрізнити смачну ягоду від "штучної"

Між домашньою та привізною полуницею є відмінності. Існує щонайменше дві ознаки, які допоможуть зробити правильний вибір прямо біля прилавка.

Колір плода має бути темним біля хвостика. Не варто лякатися, якщо на ягоді є біла пляма. Це лише означає те, що полуниця лежала на цьому боці.

Крім кольору, потрібно звернути увагу на форму. Домашні ягоди майже ніколи не бувають ідеально рівними. На прилавку лежить кострубата і скручена полуниця – можна сміливо купувати.

Щоб придбання ранньої полуниці не призвело до масового отруєння всієї родини, дотримуйтесь ще й таких правил:

Не варто зазіхати на великі, блискучі, розміром із дитячий кулачок ягоди. Така рання полуниця – результат застосування величезної кількості "хімії".

Купуйте тільки міцні ягоди, що зберегли форму і щільну структуру. «Млява» полуниця з м'ятими боками і плодоніжками, що підгнили, — зіпсована. У ній мільйони бактерій, які можуть призвести до серйозного розладу системи травлення.

Не лінуйтесь ретельно оглянути товар перед покупкою! Наявність слідів псування, чорних цяток говорить про порушення умов зберігання та застосування великої кількості пестицидів під час вирощування полуниці.

Обов'язково понюхайте ягоду! Натуральна полуничка смачно та дуже інтенсивно пахне. Якщо запах відсутній або дуже слабкий, їй «допомогли» дозріти за допомогою хімікатів.

Читайте також:

Сусіди позаздрять урожаю: що треба кинути в лунку перед посадкою картоплі. Хитрощі городників

Помилка дачників і городників: які овочі в жодному разі не можна садити поряд

Як швидко позбутися бур'янів на дачі та на городі: домашній засіб, перевірений століттями